KonjicSportVijesti

Juniori FK Konjica slavili protiv Sloge u Premijer futsal ligi BiH

Foto: novikonjic

Danas je u Sportskoj dvorani u Konjicu odigrana utakmica Premijer futsal lige BiH za juniore između domaćina Futsal kluba Konjic i MNK Sloge Gornji Vakuf.

U svojoj prvoj zvaničnoj utakmici u Premijer futsal ligi za juniore odigranoj u Konjicu, omladinci FK Konjica su u veoma dobroj i uzbudljivoj utakmici slavili rezultatom 4:3,na radost svojih navijača.

Mladi Konjičani su odigrali izvanredno prvo poluvrijeme, koje su riješili u svoju korist sa ubjedljivih 3:0, a golove za domaće postigli su Harun Hero, Seid Omerović i autogol gostiju. U drugom poluvremenu dolazi do opuštanja igrača Konjica, kako to obično bude kada su mladi igrači u pitanju, to gosti vješto koriste i poravnavaju na 3:3. To je prenulo domaće igrače, koji su ponovo zaigrali bolje, a dva minuta prije kraja Samed Duran,jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Konjica, nakon izvanredne akcije postiže veoma efektan gol i donosi svojoj ekipi prvu pobjedu u Premijer futsal ligi za juniore.

FK Konjic je igrao u sastavu: Benjamin Mujak, Samed Duran, Emelin Murtić, Harun Hero, Seid Omerović, Dženis Kašić, Emir Mustafić, Belmin Macić, Nedim Macić. Trener: Enis Badžak.

Enver Nimanović

Slični članci

Back to top button