BiHSportVijesti

100 dana do Olimpijade: Lana Pudar jedina osigurala učešće u Parizu

Lana Pudar je jedina sportistkinja iz Bosne i Hercegovine koja je osigurala učešće na Olimpijskim igrama na tačno 100 dana do početka smotre najboljih sportista u Parizu.

Naime, sjajna Lana je kroz svoje odlične rezultate i plasmane već davno osigurala olimpijsku normu te će zasigurno biti učesnik Igara u Parizu.

Bosna i Hercegovina bi u francuskoj prijestolnici mogla imati još nekoliko sportista koji su blizu plasmana na Olimpijske igre budući da se kvalifikacije u nekim sportovima tek trebaju održati.

Dakle, mogu se plasirati u Pariz rezultatima ili po plasmanu na svjetskoj ili evropskoj listi. Potom dolaze pozivi na Igre i na kraju relokacija kvota zbog kojih bi neki bh. sportisti ipak mogli završiti u Parizu predstojećeg ljeta.

Podsjetimo, 33. Olimpijske igre po redu održat će se u Parizu ovog ljeta, od 26. jula do 11. augusta.

Očekuje se da će oko 10.500 sportista iz 205 zemalja svijeta predstavljati svoju državu u najboljem mogućem svjetlu u 15 različitih sportskih objekata u glavnom gradu Francuske.

Inače, ukupno 329 događaja za medalje bit će održano u 32 različitih sporta, a sve to će uživo pratiti od 300.000 ljudi i veliki broj medijskih radnika.

Slični članci

Back to top button