BiHKonjicSportVijesti

MATCHDAY/ Igman dočekuje Posušje, Željo i Sarajevo igraju najveći bh. derbi

Dvije preostale utakmice 26. kola Premijer lige BiH igraju se u nedjelju.

Igman od 13:00 sati u Konjicu dočekuje Posušje uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Od 20:00 sati na stadionu Grbavica igra se najveći bh. derbi između Željezničara i Sarajeva. Željezničar se bori za opstanak i trenutno je na 11. poziciji sa 26 bodova. Sarajevo je u igri za izlazak u Evropu i nakon 25 odigranih kola se nalazi na četvrtoj poziciji sa 40 bodova.

Danas od 13:00 na “Gradskom stadionu” u Konjicu Igman će ugostiti Posušje u okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmicom od velikog rezultatskog značaja za domaći klub počet će današnji program 26. kola, koje će se večeras zatvoriti najprestižnijom utakmicom bosanskohercegovačkog fudbala između Željezničara i Sarajeva na “Grbavici”.

Ipak, u Konjicu neće biti ništa manje uzbudljivo, s obzirom da se Igman nalazi u teškoj borbi za opstanak u društvu najboljih. Igman trenutno zauzima 10. poziciju sa 26 osvojenih bodova, koliko ih ima i Željezničar na 11. mjestu. Samo jedan bod više ima Tuzla City na devetom, a dva boda više GOŠK na osmom mjestu.

Posušje, barem kada je riječ o plasmanu na tabeli, u ovu utakmicu ulazi rasterećenije. Klub iz Hercegovine zauzima šesto mjesto sa 37 osvojenih bodova, pet više od sedmoplasiranog Širokog Brijega i jedan bod manje od petoplasirane Sloge Meridian.

To implicira da će imperativ pobjede u ovom susretu biti veći kod domaćih kojima će svaki bod do kraja sezone biti zlata vrijedan jer im može osigurati opstanak u WWin ligi Bosne i Hercegovine. Ni Posušje nije mnogo udaljeno od pozicija koje vode u kvalifikacije za UEFA Evropsku konferencijsku ligu iduće sezone, ali to je nešto o čemu na “Mokrom Docu” trenutno ne razmišljaju, mada će sasvim sigurno iskoristiti svaku priliku koja im se otvori.

Igman u ovaj susret ulazi nakon “tijesnog” poraza od Sarajeva na “Koševu” u prošlom kolu, rezultatom 3:2. Mnogi smatraju da su Konjičani zaslužili barem jedan bod u vrlo dobroj fudbalskoj predstavi. Posušje je proteklog vikenda na “Mokrom Docu” remiziralo sa Tuzla Cityjem rezultatom 1:1, a utisak je da su i oni mogli ostvariti više u tom susretu od jednog boda.

Igman uoči današnjeg susreta nema problema sa suspenzijama zbog kartona, dok će Posušju nedostajati kapiten Luka Lučić. Ostaje da se vidi za koje igrače i koju taktiku će se odlučiti treneri Edis Mulalić i Denis Ćorić.

Ove dvije ekipe su već dva puta ove sezone odmjerile snage. Igman je 26. avgusta prošle godine savladao Posušje u Konjicu rezultatom 2:1, da bi se Posušaci revanširali Konjičanima savladavši ih 3. decembra prošle godine na svome stadionu sa visokih 4:1.

Glavni arbitar ovog susreta će biti Antonio Bandić, dok će mu pomoćnici biti Ivo Maglica i Sreten Udovičić.

Podsjetimo, susret između Igmana i Konjica počinje u 13:00 uz direktan prijenos na Arena Sport 1 Premium.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 26. kolo:

13:00 Igman – Posušje

20:00 Željezničar – Sarajevo

Tuzla City – Široki Brijeg 3:1

Borac – Sloga 1:0

Zvijezda 09 – GOŠK 1:2

Zrinjski Velež 1:0

Slični članci

Back to top button