Crna hronikaHercegovinaVijesti

Alić: Napad u Stocu je organizovan, ne smije ostati nekažnjen

Predsjedavajući Skupštine HNK Džafer Alić osuđuje napad na četiri mladića, fudbalera Iskre Stolac, koji su protekle noći napadnuti od više nepoznatih osoba u mjestu Masline kod Stoca.

Nakon napada su hitno prevezeni u Kantonalnu bolnicu dr. Safet Mujić, gdje su im konstantovane povrede te su odmah primili medicinsku pomoć.

“Napadači su planski izveli napad imajući u vidu da su prethodno pratili fudbalere Iskre te se može reći da se radi o organizovanom napadu.

Mladići i njihove porodice trebaju osjećati podršku zajednice, ali i konkretne korake koji će osigurati njihovu sigurnost i pravdu. To uključuje brzu, temeljitu i transparentnu istragu napada, kao i identifikaciju i kažnjavanje počinitelja čime bi se poslala jasna poruka te spriječilo ponavljanje sličnih događaja.

Policija i pravosuđe moraju prepoznati hitnost i ozbiljnost situacije te poduzeti sve potrebne korake kako bi pravda bila zadovoljena.

Nema mjesta za odgađanje ili zanemarivanje ovih slučajeva.

Predsjedavajući Skupštine HNK poziva sve relevantne institucije, uključujući policiju i pravosudne organe, da hitno djeluju i poduzmu sve potrebne korake kako bi pronašli počinitelje ovog nedopustivog čina i osigurali da odgovaraju pred zakonom.

Ne smijemo dopustiti da nasilje ostane nekažnjeno.

Pravda mora biti zadovoljena, a počinitelji moraju biti privedeni pred lice pravde.

Ovaj incident nas podsjeća na hitnu potrebu za jačanjem naših zajedničkih napora u borbi protiv nasilja i izgradnji društva u kojem će svaki pojedinac biti siguran i poštovan. Solidarnost, empatija i međusobno poštovanje su ključni elementi našeg društva”, stoji u reakciji Džafera Alića.

Vijesti.ba

Slični članci

Back to top button