KonjicSportVijesti

Stefan Denković: Imao sam ponuda, ali ne želim da odem, u Konjicu su me ljudi prihvatili maksimalno

Stefan Denković, ofanzivac Igmana, spada među najbolje igrače Premijer lige. Igračku je klasu Stetan potvrdio u susretu sa Slogom, koju je premijerligaš iz Konjica dobio lakše nego što se očekivalo.

Pravi je izdanak beogradske nogometne škole. Odrastao i stasao u Zemunu, koji je dao vrsne asove jugoslovenskog i evropskog fudbala.

Stariji navijači sjetit će se Galenike, Ljalje, Lacmanovića i drugih velemajstora.

Jedan od najvećih je pokojni Dragan Mance, legenda Partizana, a o karijerama Dejana Stankovića i Mateje Kežmana, koji su ponikli na zemunskom betonu, suvišno je govoriti.

Denković je u intervjuu za Sportske.ba govorio o svojim počecima, klubovima, o šansama Igmana da izbori premijerligaški status.

– Fino mi je u Konjicu. Imao sam dosta ponuda i nisam htio da idem. Imam ovdje dobre uslove i jako sam zadovoljan. Bilo je dosta priče i iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore. Dobio sam ponude i sa Kipra i drugih inostranih klubova.

– Nisam nikada bio u Bosni i Hercegovini prije nego što sam došao. Ovdje sam prihvaćen maksimalno i osjećam se kao kod kuće. Ubjeđen sam dosta u naš ostanak u WWin lige Bosne i Hercegovine. Imamo sigurno kvalitet.

Sa Edisom Mulalićem nije lako raditi, popularni Sablja traži maksimum na svakom treningu, a o saradnji sa njim Denković ima samo riječi hvale.

– Ima neku energiju. Nevjerovatan je, zna to da prenese na igrače. Meni to lično odgovara. Slični smo po temperamentnu, tako da mi to maksimalno odgovara i razumijemo se dosta, rekao je Denković o Mulaliću.

Stefan je pričao i kako je igrao na Marakani, kada je u publici bio ruski predsjednik Putin.

– Debitovao sam protiv Zenita na Marakani, kada je Putin došao na utakmicu, kratko je rekao Denković.

Slični članci

Back to top button