BiHDruštvoHercegovinaKulturaMagazinVijestiZanimljivosti

Posjeta Visokog predstavnika Christian Schmidta Centru za stare osobe Podvelež

U subotu, 30. marta 2024. godine, Visoki predstavnik Christian Schmidt posjetio je, u pratnji porodice i muftije mostarskog dr. Salema ef. Dedovića, Ustanovu “Centar za stare osobe Podvelež” u Mostaru.

Direktor Ustanove, Eldis Balić, upoznao je Visokog predstavnika sa radom i aktivnostima Centra. Trenutno u Centru boravi oko 40 korisnika, ne samo iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, već i iz čitave Bosne i Hercegovine, pa čak i iz Hrvatske. Centar pruža usluge korisnicima svih triju konfesija, te je prepoznat po otvorenosti prema svim građanima kojima je potrebna njegova pomoć.

Nakon obilaska Ustanove, uz iftar koji je organizovao muftija mostarski dr. Salem ef. Dedović, nastavljeno je druženje u restoranu Kalima resorta. Iftaru su prisustvovali i predsjednik Medžlisa IZ Mostar mr. Džafer Alić, te rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Ilham Puce.

Visoki predstavnik Christian Schmidt je bio oduševljen onim što je vidio, posebno segmentom pružanja brige i pažnje najosjetljivijoj kategoriji društva – osobama u trećoj životnoj dobi.

Slični članci

Back to top button