BiHBiznisDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicMagazinSportSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Konjičanin, Adin Husić “Brut” – snaga talenta i upornosti u e-sportu

E-sports, skraćeno od “electronic sports”, je vrsta takmičenja koja koristi video igre. E-sports se često odvija u obliku organiziranih turnira za više igrača, posebno između profesionalnih igrača, koji se igraju pojedinačno ili u timu.

Njegova karijera, koja je počela 2020. godine u timu Marten Gaming, a sada se nastavlja u Zero Tenacity, obilježena je kontinuiranim napretkom i nevjerovatnim rezultatima.

Adin je zajedno sa svojim timom osvojio tri uzastopne balkanske titule prvaka E-sport A1 Adria lige, čime je dokazao svoju dominaciju na regionalnoj sceni.

Njegova ekipa, Zero Tenacity, nije se samo nametnula u regiji, već je i stekla značaj na svjetskom nivou, zauzevši impresivno 56. mjesto na rang listi.

Trenutno među najboljim i profesionalno aktivnim CS 2 igračima u Bosni i Hercegovini, ovaj mladi Konjičanin, sjajan je primjer kako se uz talenat i ustrajnost mogu postići izuzetni rezultati.

Njegova karijera je inspiracija ne samo mladima u Bosni i Hercegovini već i širom svijeta. Adinove najnovije aktivnosti možete pratiti putem njegovih društvenih mreža: instagram, twitter/x

Slični članci

Back to top button