DruštvoMagazinSvijetVijestiZanimljivosti

Sijamskim blizankama prognozirali malo šanse za preživljavanje, a sada se jedna od njih udala

Abby Hensel, jedna od dicefalnih blizankinja poznatih iz reality TV serije, u tajnosti se udala za Josha Bowlinga, medicinskog tehničara i vojnog veterana.

Abby i njena sestra Brittany su jedne od rijetkih dicefalnih blizankinja u historiji koje su preživjele djetinjstvo, a proslavile su se u TLC emisiji koja je pratila njihove živote, piše Daily Mail.

Blizanke dijele jedno tijelo, svi im organi su zajednički od struka prema dolje, uključujući crijeva, mjehur i reproduktivne organe. Dok su bile tinejdžerice, izrazile su želju za vlastitom porodicom, s obzirom na funkcionalnost njihovih organa. Iako su željele postati majke, ističu da su potpuno različite osobe i da žele sačuvati privatnost.

“Cijeli svijet ne mora znati s kim se viđamo, šta radimo i kada ćemo to učiniti. Ali, vjerujte mi, mi smo potpuno različite osobe“. Abby je dodala: “Da, jednog ćemo dana biti mame, ali još ne želimo razgovarati o tome kako će to funkcionirati.” 

Veza Abby s Joshom, koji je inače otac jednog djeteta, prolazila je ispod radara javnosti, a blizanke već deset godina vode mirniji život izvan svjetla reflektora. U prošlosti su tajile svoj privatni život i odbacile su glasine o zarukama kao ‘šalu’.

“Ljudi su bili znatiželjni o nama otkad smo se rodile, iz očitih razloga’, rekle su blizanke u prvoj epizodi svoje serije od osam dijelova, ‘'Ali, roditelji nam nikada nisu dopuštali da to koristimo kao izgovor. Odgajane smo da vjerujemo da možemo učiniti sve što želimo.”

Video

Radiosarajevo.ba

Slični članci

Back to top button