DruštvoHercegovinaKonjicVijesti

AKTUELNO Kantonalno takmičenje iz matematike okuplja mlade talente u Konjicu

Ministar obrazovanja HNK, Adnan Velagić podržao je Kantonalno takmičenje iz matematike za osnovce i srednjoškolce koje organizuje Udruženje matematičara “Algoritam”. Takmičenje se održava u Srednjoj školi Konjic, a učestvuje 162 učenika.

Ministar Velagić je naglasio značaj takmičenja za promociju matematike i naučnih vrijednosti kod mladih. On je pohvalio rad Udruženja “Algoritam” koje, kako je rekao, “pomaže mladima da razviju vještine rješavanja problema i preuzimaju odgovornost u društvu”.

Predsjednik Udruženja, Šerif Bojičić izrazio je zadovoljstvo visokim nivoom takmičenja i ambicijom učenika da se plasiraju na nacionalna i međunarodna natjecanja. Učenike čekaju zanimljivi matematički problemi koji će im pomoći u razvijanju vještina rješavanja problema.

Pomoćnica gradonačelnice Konjica, Šeherzada Alić istaknula je važnost ulaganja u obrazovanje, a direktorica Srednje škole Konjic, Enisa Karkelja je učesnicima takmičenja poželjela puno uspjeha.

Preliminarni rezultati takmičenja bit će poznati u nedjelju, a nakon eventualnih prigovora i odluke Drugostepene komisije, objavit će se i konačni rezultati.

Slični članci

Back to top button