DruštvoKonjicKulturaVijesti

Obilježen Dan Srednje škole Konjic

Prvi dan proljeća za Srednju školu Konjic ujedno označava i Dan škole kao najznačajniji datum u djelovanju jedne odgojno-obrazovne ustanove.

Tradicionalna svečanost ove godine je bila skromnija skromnijom, ali sasvim dolična atmosfera sjednice Nastavničkog vijeća u okviru koje su dodijeljene diplome prvonagrađenim učenicima na školskim/općinskim takmičenjima.

Direktorica škole, Enisa Karkelja, Nastavničkom vijeću i učenicima se obratila, izraziši ponos zbog učeničkih postignuća i spoznaje da su prepoznati kao cijenjena obrazovna ustanova.

Naglasivši činjenicu da uvijek postoji prostor za napredak koji je moguće ostvariti zajedničkim naporom i kontinuiranim usavršavanjem, direktorica je istakla i to da je ” vizija jasna – želimo biti još bolji, još efikasniji, još inspirativniji”.

Čestitku povodom Dana škole uputio je i gradonačelnik Osman Ćatić koji je izrazio ponos zbog postignutih rezultata i uloženog truda, te poželio da uspjesi koje ostvaruju budu putokazi za buduće aktivnosti mladih Konjičana, navedeno je u obavijesti škole.

Slični članci

Back to top button