HercegovinaKonjicKulturaVijesti

Muftija Dedović u Konjicu: Ramazansko vrijeme za opšte dobro i duhovni rast

Petog dana Ramazana, mostarski muftija dr. Salem-ef. Dedović posjetio je Konjic i održao hutbu u Gradskoj džamiji. U svom obraćanju vjernicima, muftija je naglasio blagodati Ramazana i pozvao ih na promovisanje sklada i mira u sebi i u društvu.

Istaknuo je da je Ramazan idealno vrijeme za duhovni rast i osvješćivanje, te za oslobađanje od svjetovnih briga. Muftija je pozvao vjernike da se usredotoče na bitne životne prioritete i da se ne bave nevažnim stvarima koje oduzimaju dragocjeno vrijeme i energiju.

Nakon džume, muftija je posjetio džemat Glavičine gdje je izrazio zadovoljstvo izvedenim radovima na džamiji. Novi prostor je funkcionalniji za džematske aktivnosti, a posebno za mektebsko poučavanje koje bilježi porast broja polaznika.

Glavni imam h. Refik-ef. Delić izvijestio je muftiju da se ramazanske aktivnosti u Konjicu odvijaju planiranom dinamikom i da džemat aktivno sudjeluje u ibadetima.

Posjeta muftije Dedovića Konjicu bila je inspirativna i dala je dodatni podsticaj vjernicima da Ramazansko vrijeme iskoriste za duhovno uzdizanje i jačanje zajedništva.

Slični članci

Back to top button