BiHSportVijesti

Premijer liga: Željo gostuje aktuelnom prvaku, Sarajevo traži prvu pobjedu u proljetnom dijelu

U okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas će se odigrati tri utakmice.

Prva utakmica na rasporedu je susret u Modriči između Sloge Meridian i Tuzla Cityja s početkom u 13:30. Sloga Meridian je ostvarila važnu pobjedu u Kupu BiH nad Posušjem rezultatom 2:0, osiguravši svoje mjesto u polufinalu. Pod vodstvom Vlade Jagodića, ekipa ne zna za poraz ovog proljeća, ostvarivši dvije pobjede i dva neriješena rezultata. Tuzla City je u prošlom kolu pružila snažan otpor Veležu u Mostaru, rezultirajući remijem 1:1, a jedini pogodak postigao je Đoriđe Pantelić koji na svom kontu ima 9 golova i tri asistencije što mu je najbolja sezona u karijeri ako gledamo statistiku. Irfan Peljto će dijeliti pravdu na ovoj utakmici.

Druga utakmica na današnjem rasporedu je susret u Mostaru gdje će Zrinjski dočekati Željezničar na stadionu pod Bijelim Brijegom s početkom u 16 sati. Zrinjski je nedavno ostvario pobjedu protiv Jedinstva u Kupu BiH rezultatom 2:0 te prošao u polufinale, ali u posljednje dvije utakmice WWin lige nije uspio ostvariti pobjedu. Željezničar je u prošlom kolu doživio poraz na gostovanju, produživši niz bez pobjede na gostujućim terenima. Ovog proljeća su odigrali jednu utakmicu u kojoj je rezultat bio 0:0. Darko Gedžić iz Brčkog će biti glavni sudija na ovom susretu.

Posljednja utakmica današnjeg rasporeda bit će odigrana na stadionu Koševo gdje će Sarajevo dočekati ekipu GOŠK-a s početkom u 20:45. Nakon turbulentnog perioda, bit će zanimljivo vidjeti reakciju igrača Bordo tima. Sarajevo je ove sezone bez pobjede u ligi, dok GOŠK Gabela, predvođen Admirom Adžemom, također nije ostvario pobjedu na posljednje tri utakmice u ligi. U posljednjem susretu su remizirali s Posušjem rezultatom 1:1. Glavni sudija na ovom susretu bit će Sabrija Topalović iz Zenice.

Sloga Meridian – Tuzla City 13:30

Zrinjski – Željezničar 16:00

Sarajevo – GOŠK 20:45

Slični članci

Back to top button