BiHDruštvoHercegovinaPolitikaVijesti

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Lider hercegovačkog NIP-a i zastupnik u Skupštini HNK Omer Hujdur je reagovao povodom zelenog svjetla za otvaranje pregovora BiH za pristupanje u EU.

“Kako smo i obećali, sve za državu i sve za narode Bosne i Hercegovine.

Zvali su nas izdajnicima i svim drugim pogrdnim imenima iako smo državu i narod uvijek stavljali ispred svega, posebno ispred stranačkih i ličnih interesa. Ignorisali smo i išli dalje jer smo znali koji su izvori i koje su namjere takvih uvreda.

Dok su se drugi, uključujući i naše koalicione partnere, čast izuzetcima kojih je malo, bavili uskogrudnim stranačkim pilićarenjima oko raspodjele pozicija koje su stavljene na raspolaganje ulaskom u vlast, vrh Naroda i Pravde je svim snagama bio usmjeren ka evropskim integracijama.

Zapostavili su stranku, članstvo, stavili sve na mjesto iza države, da bi Bosni i Hercegovimi bilo bolje, da bi našim građanima bilo bolje, da bi nakon decenija nestabilnosti uplovili u mirniju luku.

Svaki član Naroda i Pravde je bio zapostavljen, ali smo bili svjesni naše ideje koja državu stavlja na prvo mjesto, ispred svega, zato smo bili strpljivi i davali podršku našem vrhu.

Iako mnogi pokušavaju da preuzmu zasluge za ovaj poduhvat, neopravdano, što me i ponukalo da se oglasim, najviše energije u cijelu priču je uložio vrh Naroda i Pravde.

Možetete ih voliti ili ne voliti ali za ovaj projekat su uložili svo svoje znanje i mogućnosti.

Puno truda, lobiranja, i sastanaka sa međunarodnim zvaničnicima je iza Elmedina Konakovića, Denisa Zvizdića I Kemala Ademovića.

ONI SU ISPUNILI SVOJE OBEĆANJE!

IDEMO DALJE…” poručio je Omer Hujdur

Slični članci

Back to top button