BiHKonjicSportVijesti

Anel Hebibović u timu 22. kola Premijer lige BiH

Nakon što je pružio sjajnu predstavu i upisao se u listu strijelaca na utakmici protiv Sarajeva na Koševu, Anel Hebibović kapiten FK Igmana je prema izboru @arenasportbh našao svoje mjesto u timu 22. kola WWin lige BiH. Bravo, Ani.

Redakcija TV Arena Sport i kompanija WWin donose vam idealni tim 22. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Elvir Trako (Sloga)

Anel Hebibović (Igman), Albin Omić (Sloga), Maks Juraj Ćelić (Borac), Sebastian Herrera (Borac)

Godswill Vadze (Zvijezda 09), Muhamed Buljubašić (Sarajevo), Karlo Kamenar (Posušje), David Vuković (Borac)

Đorđe Pantelić (Tuzla City), Dejan Vidić (Sloga)

Elvir Trako (Sloga) s nekoliko sjajnih intervencija je sačuvao mrežu pred naletima ofanzivaca Pirokog Brijega. Ima velike zasluge što je njegov tim odnio cijeli plijen iz Čitluka (0:1).

Anel Hebibović (Igman) ponovo je bio jedan od najboljih pojedinaca premijerligaša iz Konjica. Postigao efektan pogodak za vodstvo svog tima na Koševu od 0:2.

Albin Omić (Sloga) u potpunosti je iskoristio priliku koju mu je ukazao Vlado Jagodić na teškom gostovanju kod Širokog. Pravovremenim reakcijama otklonio brojne opasnosti ispred vlastitog gola.

Maks Juraj Ćelić (Borac) stub je odbrane banjalučke ekipe bio i u derbiju protiv Zrinjskog u Mostaru. Neprelazan za Plemiće, nekoliko puta zaprijetio i u napadu.

Sebastian Herrera (Borac) odigrao je skoro savršenu utakmicu, pogotovo u defanzivnom dijelu. Nekoliko puta, praktično u posljednjem trenutku, spriječio nogometaše Zrinjskog da poentiraju.

Godswill Vadze (Zvijezda 09) bio je prvo ime meča protiv Željezničara u Ugljeviku. Postigao pogodak, ‘asistirao’ nesretnom Selimoviću kod autogola, predstavljao pravu noćnu moru za odbranu Plavih na desnoj strani. Igrač utakmice, ali i 22. kola.

Muhamed Buljubašić (Sarajevo) u sivilu bordo tima je bio svijetla tačka. Odlično ordinirao sredinom terena u duelu s Igmanom, borio se za svaku loptu, pokazao zašto privlači toliko pažnje stranih skauta.

Karlo Kamenar (Posušje) je bio najopasniji igrač tima s Mokrog Doca na gostovanju u Gabeli. Na koncu donio bod Posušju pogotkom za konačnih 1:1.

David Vuković (Borac) pravo je otkriće prvenstvenog lidera u drugoj polovini sezone. Drugo kolo zaredom postiže lijep gol, ovog puta poentirao za veliku pobjedu Borca u Mostaru.

Đorđe Pantelić (Tuzla City) nastavlja igrati u sjajnoj formi. Odlično se snašao nakon ubačaja Mehanovića i zatresao mrežu Veleža za 1:1 i bod zlata vrijedan, koji je Tuzlake zasad izbavio iz ‘zone ispadanja’.

Dejan Vidić (Sloga) bio je neumoljiv i proteklog vikenda. Na pravom mjestu u pravom trenutku, kao mnogo puta ove sezone, pogodio za trijumf Sloge u Čitluku.

Slični članci

Back to top button