BiHSportVijesti

Kup BiH: Široki Brijeg savladao Velež

U okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH između Širokog Brijega i Veleža rezultat je glasio 2:1.

Prvi su zaprijetili gosti, nakon greške odbrane domaćih lopta dolazi do Asmira Suljića koji šutira sa vrha šesnaestrca, a golman Bender je bio siguran na golu.

Gosti su imali novu priliku u 14. minuti kada je Mlinarić šutirao preko gola sa distance, četiri minute poslije Peco je matirao Bendera, ali je gol poništen radi ofsajd pozicije.

I u 21. minuti se mreža tresla, ali ovaj put Veleža, Pranjić je ubacio nakon kontre, Lukić pogodio, ali je ponovo signalizirana ofsajd pozicija.

Tri minute poslije ponovo su kombinovali Pranjić i Lukić, ali ovaj put napadač Širokog Brijega nije bio u ofsajd poziciji, te je svoj tim doveo u vodstvo.

Sjajnu kontru odigrali su igrači Širokog Brijega, ali na kraju Ćavar nije bio precizan.

Rođeni su u 34. minuti ponovo prijetili, Peco je ubacio, a loptu je zakasnio Halillović.

Otvaranje drugog poluvremena pripada ekipi iz Mostara, imali su Rođeni terensku inicijativu, ali iz toga nisu uspjeli kreirati neku bolju priliku.

Igrao se 65. minuti kada je Ćavar napravio prekšaj u svom kaznenom prostoru, sudija Dražen Marić je signalizirao na kazneni udarac.

Odgovornost je preuzeo Ante Hrkać, koji je sjajnim udarcem matirao Josipa Bendera.

Desetak minuta poslije Marko Capan je sjajno šutirao sa 25 minuta i matirao Duku na golu Veleža.

Kup BiH, četvrtfinale:

Široki Brijeg – Velež 2:1 (Lukić 24’, Capan 74'/Hrkać 65'p)

NK ŠIROKI BRIJEG: J. Bender, I. Pranjić, M. Mužek, B. Prusina, I. Mašić, P. Mišić, I. Bagarić, D. Lukić, M. Matić, M. Čavar, M. Kuprešak i I. Puljić.

FK VELEŽ: T. Duka, A. Oreč, D. Halilović, A. Hrkač, D. Peco, T. Šikalo, S. Domić, E. Vehabović, A. Suljić, M. Mlinarić, A. Džafić.

Slični članci

Back to top button