DruštvoKonjicVijesti

MUP HNK za novikonjic.ba o reorganizaciji u Policijskoj ispostavi Buturović Polje

Konjic, 29. februar 2024. – Informacija o zatvaranju Policijske ispostave Buturović Polje nije tačna. U pitanju je smanjenje broja policijskih službenika u Policijskoj ispostavi Buturović Polje, zbog reorganizacija poslova u Policijskoj upravi Konjic radi nedostatka većeg broja policijskih službenika, saznaje portal novikonjic.ba.

Mještani Buturović Polja su na sastanku s predstavnicima udruženja građana, Mjesne zajednice… izrazili zabrinutost zbog smanjenja broja policajaca u ispostavi. Naglasili su da je ova odluka nepromišljena i da direktno utiče na sigurnost građana.

Udruženja građana Kliške doline, koja broji više od 2.700 stanovnika, poručila su da će se boriti protiv ove odluke i da će iskoristiti sve dostupne mehanizme kako bi se ona promijenila.

Iz MUP HNK-a su za portal novikonjic.ba objasnili da reorganizacijom poslova u Policijskoj upravi Konjic neće biti dovedeno u pitanje stanje sigurnosti na području njene nadležnosti, već će se, naprotiv, povećati stupanj učinkovitosti svih organizacijskih jedinica.

“Navedenom reorganizacijom poslova u Policijskoj upravi Konjic neće biti dovedeno u pitanje stanje sigurnosti na području njene nadležnosti, već će biti povećan stupanj učinkovitosti svih organizacijskih jedinica unutar Policijske uprave Konjic,” saopćeno je iz MUP HNK-a.

VEZANA VIJEST:

Slični članci

Back to top button