BiHSportVijesti

Danas tri četvrtfinalna meča Kupa BiH u fudbalu

Danas su na programu tri četvrtfinalna meča Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Termin od 13 sati donosi nam jedan duel.

Jedinstvo će u Bihaću dočekati Zrinjski, a FSBiH je za ovaj meč delegirao Antonija Tomića iz Kreševa.

Plemići u ovaj duel ulaze kao veliki favoriti protiv federalnog prvoligaša.

U istom bio je planiran i duel Širokog Brijega i Veleža. Međutim, on neće biti odigran jer su Širokobriježani prije dva dana imali utakmicu sa Željezničarom, te će se oni sastati 6. marta.

U terminu od 16 sati Posušje dočekuje Slogu, a na centru će stajati Nihad Ljajić iz Sarajeva.

Od 18:30 sati će u Banjoj Luci u najzanimljivijem duelu ove faze snage odmjeriti Borac i Sarajevo, a pravdu će dijeliti naš najbolji sudija Irfan Peljto.

Sarajevo je zaredalo dva poraza u proljetnom dijelu Premijer lige BiH, prvo od Širokog Brijega na Koševu (1:3) pa onda i od Zvijezde 09 u Ugljeviku (1:0).

– Kad ti posljednja odigrana utakmica ne ide u smjeru u kojem bi želio i rezultat ne bude onaj koji smo očekivali, onda je važno da sljedeća utakmica dolazi što prije. Usmjerili smo sada fokus na Kup Bosne i Hercegovine. Igramo protiv lidera prvenstva i najbolje ekipe u datom momentu – rekao je trener Bordo tima Simon Rožman.

– Očekujemo zanimljivu utakmicu. Nema tu puno nepoznanica što se tiče same igre. Ja vjerujem u momke da će dati svoj maksimum i odigrati najbolje što znaju. Prije ili kasnije rezultat će nas nagraditi – dodao je Slovenac.

Slični članci

Back to top button