BiHDruštvoKonjicKulturaVijestiZanimljivosti

Učenici nagrađeni za volonterski rad, EU donirala opremu školama u HNK

Učenici osnovnih škola iz Hercegovačko-neretvanskog kantona koji su sudjelovali u projektu “Volontiranje je cool!” u 2023. godini, nagrađeni su za svoje volonterske aktivnosti.

Ceremoniji dodjele multifunkcionalne IT opreme i volonterskih potvrda prisustvovali su brojni volonteri, nastavnici i gosti.

Projekt “Volontiranje je cool!” provodi Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA), a financira ga Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Učenici su tokom godine provedeno 100.000 volonterskih sati radeći na projektima iz oblasti ekologije, humanitarnog rada, organizacije manifestacija i pružanja pomoći drugima.

“Ured EU u BiH obezbijedio je vrijedne nagrade za svih 50 škola koje su učestvovale u projektu”, naglasio je Zafir Šišić, direktor CROA-e.

Projekt su podržali i Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Federalni zavod za zapošljavanje, te resornih ministarstva obrazovanja iz pet bh. kantona, a jedna od nagrađenih škola jeste i Prva osnovna škola Konjic i mnogi drugi…

Slični članci

Back to top button