BiHCrna hronikaVijesti

Muškarac ubio ženu nadomak Tuzle

U prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Muškarac je, kako je saopćeno, ubio ženu.

Kako su kazali iz Uprave policije MUP-a TK, danas oko 11:50 sati, dežurna služba PS Zapad obaviještena je od građana da se njegovi prijatelji S. B. i E. S. T., nastanjeni u tom naselju, ne javljaju na pozive. 

Također, dodali su da se neposredno prije javljanja građana, E. S. T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S. B. 

– Na mjesto događaja, odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla i muškarac E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći – kazala je glasnogovornica kantonalne policije Adnana Sprečić.

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca.

Kako je portal “Avaza” ranije objavio, ubistvo je počinio Mađar. On je ubio ženu s kojom je bio u braku. Radi se o stopostotnom invalidu. Nezvanično, navodno ju je udavio, a zatim pokušao izvršiti samoubistvo, pokušao se navodno izbosti oštrim predmetom.

Povodom stanja Mađara, oglasili su se iz UKC-a Tuzla.

– Pacijent N.N. primljen u UKC Tuzla sa ubodnim ranama u predjelu abdomena, po prijemu intubiran i trenutno je u operacionoj sali – naveli su.

avaz.ba

Slični članci

Back to top button