BiHBiznisDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetTurizamVijestiZanimljivosti

Konjic u zagrljaju sunca i optimizma: Gosti iz Sarajeva i Mostara uživaju u ljepotama grada

Konjic: Sunčani zagrljaj privukao Sarajlije i Mostarce u hercegovačku oazu

Konjic, 17. februar 2024. – Toplo februarsko sunce obasjalo je prekrasni Konjic, izmamilo je malene i velike na gradske ulice. Grad je oživio, bašte su pune, a miris kafe ispunjava prostor. Brojni gosti iz Sarajeva i Mostara stigli su uživati u ljepotama Konjica, potvrđujući da je ovaj grad prava hercegovačka oaza mira i uživanja.

“Čitalačka publika iz Sarajeva i Mostara najzastupljenija je na našem portalu novikonjic.ba,” s ponosom ističe Ajla Kovačević, glavna urednica. “To nam pokazuje da su ova dva grada prepoznala Konjic kao idealno mjesto za izlet i opuštanje.”

Gostima Konjica privlačan je čist zrak, a blizina i vožnja autoputom iz Sarajeva za nepuni sat vremena čini ovaj izlet još ugodnijim. Druženje s prijateljima, djevojkom ili porodicom u ugodnom ambijentu parkova i uz prekrasnu Neretvu savršeno je ispunjenje zimske nedjelje.

“Kafići i ugostiteljski objekti otvorili su svoje bašte, a gosti upijaju sunčeve zrake uz omiljeni napitak,” opisuje živahnu atmosfera u gradu naša čitateljica Ines sa Luke.

“Intermezzo je pun, a Ali, Hamdo, Žika i ostalo osoblje s osmijehom dočekuju i ispraćaju svoje mušterije. Kod Adija u Millashu vri od radosti, a u Insomniji se traži stolica više. Svi su sretni i nasmijani.” – zapaža naš fotoreporter Enver.

Konjic je doista grad koji nudi spoj prirodnih ljepota, ugodne atmosfere i srdačnosti domaćina. Njegova privlačnost ne jenjava ni zimi, a sunčani dani poput ovog samo su potvrda da je Konjic idealno mjesto za bijeg od gradske vreve i uživanje u miru i ljepoti hercegovačke prirode.

Dođite i uvjerite se sami zašto je Konjic grad u koji se rado vraćate!

Slični članci

Back to top button