BiHSportVijesti

Delegirane sudije za 19. kolo Wwin lige BiH: Ko dijeli pravdu u Konjicu

Vikend pred nama donosi nastavak Wwin lige Bosne i Hercegovine, a prvo kolo proljetnog dijela prvenstva obilježit će neki izuzetno interesantni mečevi.

Dobre vijesti su da će u direktnom prenosu biti svih šest utakmica, a poznata su i imena sudaca koji će dijeliti pravdu na svakoj od njih. 

Kolo će otvoriti Sloga Meridian i Velež utakmicom koja se igra u petak, 16. februara sa početkom od 18:00h. Glavni sudac ovog meča biće Haris Halkić iz Sanskog Mosta, a pomoćnici će mu biti Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Amir Kadić iz Sarajeva, dok će četvrti sudac biti Darko Gedžić iz Brčkog.

U subotu, 17. februara na programu su tri utakmice. Na Mokrom Docu sa početkom od 13:00h snage će odmjeriti Posušje i Zvijezda 09, uloga glavnog suca na ovom meču pripala je Milošu Gigoviću iz Gradiške sa pomoćnicima Enesom Đozićem i Moamerom Čauševićem iz Sarajeva. Četvrti sudac je također Sarajlija Nihad Ljajić.

U istom terminu će Igman dočekati GOŠK, a glavni sudac ovog meča biće Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok će mu pomoćnici biti Dejan Stjepanović iz Banjaluke te Bojan Makarić iz Bijeljine, a četvrti sudac Antoni Bandić iz Gruda. 

Najzanimljiviju utakmicu u subotu odigrat će Željezničar i Zrinjski na Grbavici sa početkom od 16:00h. Najboljem bh. sudiji Irfanu Peljti pripala je čast da dijeli pravdu na ovoj utakmici sa pomoćnicima Davorom Beljom iz Mostara, Josipom Čolićem sa Kupresa i Erminom Sivcem iz Zenice kao četvrtim sudijom.

U nedjelju su na programu dvije utakmice, a prva će biti odigrana na Koševu između Sarajeva i Širokog Brijega. Susret počinje u 13:00h, a glavni sudac biće Sabrija Topalović iz Zenice. ulogu pomoćnika imat će Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Mirza Demir iz Kaknja, dok je četvrti sudac Dražen Marić iz Bijeljine. 

Posljednju utakmicu 19. kola odigrat će u banjaluci Borac i Tuzla City sa početkom od 17:30h. Aleksandar Njegomirović iz Prijedora sudit će ovaj duel, a pomoćnici će mu biti Davor Maksimović iz Doboja i Hasan Nanić iz Bužima, dok će ulogu četvrtog suca imati Mirza Kazlagić iz Cazina. 

Slični članci

Back to top button