DruštvoKulturaSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Najplaćeniji youtuber u historiji stigao u Hrvatsku, snima u Kuparima

MrBeast, najplaćeniji youtuber u historiji, stigao je u Hrvatsku. Svoj novi video snima u razrušenom hotelskom kompleksu u Kuparima kod Dubrovnika.

Kako javljaju građani, u razrušeni kompleks ne može se ući već danima jer su putevi blokirani. Dubrovački dnevnik je danas na ovoj lokaciji snimio Jimmyja Donaldsona, poznatijeg kao MrBeast. Još uvijek nije poznato šta on tačno snima.

Ovaj mladić je svoju karijeru na YouTubeu započeo 2012. u dobi od 13 godina, a korisničko ime mu je tada bilo “MrBeast6000”. Na njegovom kanalu se mogu pronaći snimci u kojima ispunjava zanimljive izazove, teške zadatke i slično.

Foto: Dubrovački dnevnik/Goran Mratinović

Foto: Dubrovački dnevnik/Goran Mratinović

Video pod nazivom “$456,000 Squid Game In Real Life!”, koji je objavio 2021. godine, je rekreacija TV serije “Squid Game”. U njemu se 456 osoba takmičilo za nagradu u iznosu od 456.000 dolara. Dosad je prikupio 567 miliona pregleda i to je njegov najgledaniji video.

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 500 miliona dolara. Ima 236 miliona subscribera na YouTubeu. Posvećen je humanitarnom radu. U novembru 2023. je napravio stotinu bunara u Africi i time omogućio čistu vodu za više od pola miliona ljudi.

“Stotinu bunara će promijeniti njihove živote, ali ne dovoljno. Znam da je čudno što youtuber radi sve ove stvari, ali neko to mora uraditi. Ako niko neće, mi ćemo”, između ostalog je kazao.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button