BiHCrna hronikaVijesti

Detalji horora iz Doboja: Lijekovi za teške pacijente u limunadi, umiješana i kćerka?

Andrea Kajganić (32) i Dražen Lazarević (19) su osumnjičeni i uhapšeni za monstrozno ubistvo Saše Kulišića iz Doboja. Portal Klix.ba otkriva šokantne detalje koji su prethodili likvidaciji, a koje policijski organi tek otkrivaju.

Kako Klix.ba saznaje, u srijedu je privedena i jedna maloljetna osoba koja se dovodi u vezu sa ovim slučajem koji je šokirao cijelu BiH i regiju te joj je sud odredio pritvor.

Saša Kulišić je iz prvog braka imao dvoje djece, a u braku s Andreom Kajganić je dobio još dvoje djece. Prije određenog vremena Andrea je stupila u tajni ljubavni odnos sa Draženom Lazarevićem i nakon toga je krenuo njihov crni plan. Navodno je Saša Kulišić i saznao da ga supruga vara.

Oni su izvjesno vrijeme, a što je utvrđeno kriminalističkom obradom, u limunadu Saši Kulišiću stavljali određene teške lijekove kako bi bio što više onesposobljen.

Tako su, kako saznajemo, drobili lijekove koje koriste osobe u teškim psihičkim stanjima od kojih je Kulišić često znao zaspati ili izgubiti svijest. Sve je počelo prije nekoliko mjeseci kada je Kulišić vozeći automobil jednostavno zaspao. Nakon toga je događaja je početi raditi ljekarske pretrage kako bi utvrdio o čemu se tačno radi, ali nalazi su pokazali da je sve uredu.

No, nalazi su bili lažni jer je Kulišićeva supruga znala kada će Saša ići ljekaru, pa mu u tom periodu nisu stavljali lijekove u piće.

Najšokantniji detalj do kojih su došli istražitelji jeste podatak da je ulogu u ovom monstruoznom planu navodno imala i 14-godišnjakinja koja je ocu u limunadu drobila tablete namijenjene pacijentima koje pate od teških psihičkih bolesti.

Nekoliko dana prije ubistva, Saša Kulišić je navodno ima teže zdravstvene probleme nesvjestan šta unosi u organizam što su zapravo bile nus pojave medikamenata.

Uoči ubistva, njemu je u piće stavljena veća količina spomenutih lijekova što je otkriveno kriminalističkom obradom.

Dojavu o nestanku ubijenog i njegove supruge iz kuće u kojima su živjeli, a gdje je uočen trag krvi, policija je zaprimila u utorak u 11:50 sati od kume uhapšene A. K. koja je došla u stan i zatekla dvoje djece koju je preuzeo Centar za socijalni rad.

Sumnjalo se na nasilje u porodici, a građani su u 13:50 prijavili da je u šumi zatečeno tijelo muškarca koji je bio vezanih ruku i nogu te usta i očiju.

“Policija je na osnovu svojih informacija došla do saznanja da se u vezu mogu dovesti ženska osoba K. A. 1991. godište i muškarac L. D. 2005. godište koji su bili u vezi”, kazao je danas načelnik PU Doboj Slobodan Radinković.

Do njenog hapšenja u Banjoj Luci uslijedio je niz povezanih aktivnosti, tako je Radinković kazao da su K. A. i L. D. iznajmili dva vozila u rent a car kućama te stan na dan u Banjoj Luci gdje su otišli po završetku ubistva.

Pretreseno je više objekata i vozila, a krim obradom je utvrđeno da su nekoliko dana ranije, dva-tri dana prije ubistva ubijenom K. S. u limunadu stavljali i lijekove kako bi bio što više onesposobljen.

Prvo vozilo su rentali 27. januara, a ranije su iznajmili i stan u Banjoj Luci gdje su kasnije vratili vozilo kojim su prevezli vezanog K. S. iz stana do lokacije šume gdje su ga ostavili vezanog.

“Oni su 1 sat iza ponoći došli u stan u Doboj, gdje su zatekli oštećenog u krevetu. L.D. ga je potom udario šakom, nakon čega su ga vezali i ubacili u prtljažnik rent a car vozila. Po dolasku na lokaciju uboden je tri puta nožem te je uslijed povreda preminuo”, otkrio je danas načelnik policije u Doboju.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button