BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicVijesti

JABLANICA Muškarac uriniranjem oskvrnavio spomenik poginulim policajcima

Spomenik, podignut u septembru 2023. godine, služi kao trajan podsjetnik na 11 hrabrih policajaca SJB Jablanice koji su položili svoje živote braneći Bosnu i Hercegovinu. Njihova žrtva, upisana u kamen i bronzu, podsjeća nas na najveću ljudsku vrijednost – spremnost da se za ideale i zaštitu domovine žrtvuje ono najdragocjenije.

A, upravo uz taj spomenik, simbol neustrašivosti i ljubavi prema zemlji, muškarac je izabrao da izrazi bezgranično nepoštovanje. Ovaj gorki incident nije samo prekršaj javnog reda i morala, već i udar u srce porodica poginulih, sugrađana i svih onih koji cijene herojstvo i ljudskost.

Brza reakcija policije rezultirala je dovođenjem muškarca u Policijsku stanicu gdje mu je utvrđen identitet. Protiv njega je izdat Prekršajni nalog za naročito drsko ponašanje. Međutim, kazna ne može izbrisati sramotu ovog čina, niti ublažiti bol i ogorčenje porodica i sugrađana.

Ovaj incident, iako pojedinačan, ukazuje na važnost stalnog podsjećanja na žrtvu onih koji su branili našu zemlju i na potrebu da takvu žrtvu nikada ne uzmemo zdravo za gotovo. Spomenik u Jablanici nije samo mjesto sjećanja; on je poruka budućim generacijama, opomena da se hrabrost, požrtvovanje i ljubav prema domovini moraju cijeniti i poštovati iznad svega.

Slični članci

Back to top button