KonjicSportVijesti

Karate klub “Igman” nastavio da niže uspjehe: četiri trenera položila za nove licence!

Konjic, 28. januar 2024. – Karate klub “Igman” iz Konjica je ponovo potvrdio svoj status jednog od vodećih karate klubova u Federaciji BiH, ostvarivši značajne uspjehe na zimskom karate seminaru održanom na Ilidži od 26. do 28. januara 2024. godine.

Seminar, organizovan od strane Karate saveza Federacije BiH, okupio je preko 420 učesnika iz 96 karate klubova. Tokom seminara održano je licenciranje trenera i ispitivača, polaganje za majstorska zvanja, kao i treninzi za perspektivne takmičare. Posebno je značajna i održana izvještajna Skupština saveza za 2023. godinu, na kojoj je bilo prisutno 80 delegata.

Četiri trenera ovog kluba potvrdili su svoje znanje i dobili licence:

  • Bilanović Aladin
  • Bajrović Muamer
  • Ðiver Elmedin
  • Bilanović Adna

Ovaj izvanredan rezultat govori o visokom nivou stručnosti i predanosti trenerskog tima Karate kluba “Igman”, koji neprekidno radi na razvoju mladih karatista i unapređenju karatea u Konjicu.

Klub je jedan od najpoznatijih i najuspješnijih karate klubova u Bosni i Hercegovini, ima bogatu tradiciju osvajanja medalja na različitim takmičenjima, posvećen je razvoju mladih karatista i promociji karatea kao sporta.

Uzimajući u obzir ove uspjehe, Karate klub Igman i dalje nastavlja svoju misiju da promoviše karate i razvija mlade talente u Konjicu i šire.

Slični članci

Back to top button