KonjicSportVijesti

Halilović i Cakić stekli licence na Zimskom karate seminaru u Sarajevu

Sarajevo, 28. januar 2024. – Karate klub “Bošnjak” iz Konjica može se pohvaliti dvojicom novih-starih licenciranih trenera i ispitivača nakon Zimskog karate seminara održanog u hotelu “Hollywood” na Ilidži od 26. do 28. januara 2024. godine.

Velija Halilović, majstor karatea 8. Dan i Mensur Cakić, majstor karatea 6. Dan, uspješno su položili ispite i stekli zvanične licence, pridružujući se elitnoj grupi stručnjaka za karate u Bosni i Hercegovini. Seminar, organizovan od Karate saveza Federacije BiH, okupio je impresivnih 420 učesnika iz 96 karate klubova.

Pored licenciranja trenera i ispitivača, na seminaru su održani i ispiti za majstorska zvanja, kao i treninzi za perspektivne takmičare. Ovo intenzivno karate okupljanje pružilo je značajnu platformu za usavršavanje vještina, razmjenu iskustava i jačanje karate zajednice u BiH.

Stečene licence potvrđuju predanost i visoku stručnost u karateu, a znanje i iskustvo Halilovića i Cakića će bez sumnje doprinijeti daljem razvoju Karate kluba “Bošnjak” i karate sporta u Konjicu.

Zimski karate seminar je još jedan primjer posvećenosti Karate saveza Federacije BiH promociji i razvoju ovog borilačkog sporta. Sa brojnim učešćem i kvalitetnim programom, seminar predstavlja značajan doprinos stvaranju snažne i uspješne budućnosti za karate u Bosni i Hercegovini.

Slični članci

Back to top button