BiHDruštvoKonjicVijesti

KONJIC Zaštita prava djece i ugleda Centra za socijalni rad – odgovor na javne objave

Iz Javne ustanove Centra za socijalni rad u Konjicu izdato je saopćenje za javnost koje u cjelosti prenosimo:

[Saopštenje za javnost]

Radi tačnog informisanja javnosti, rukovođeni Facebook objavama na profilima Sabihe Imamović i Irme Husić, od dana 22.01.2024. godine, a u vezi sa stručnim radom ove Ustanove, koji u konkretnom slučaju radi zaštite prava i interesa malodobne djece nije javan, dajemo sljedeće saopštenje:

Objavama Sabihe Imamović i Irme Husić od dana 22.01.2024. godine u javnosti se iznose paušalne i neistinite činjenica kojima se idetifikuje ova Ustanova na koji način se narušava ugled iste, a prvenstveno se ugrožavaju prava i interesi mld.lica.

U vezi sa prednjim, naglašavamo da će Javna ustanova Centar za socijalni rad u Konjicu kao Ustanova koja obavlja djelatnost od javnog interesa nastaviti poduzimati sve radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem zaštite prava i interesa mld.lica, kao i da će poduzeti adekvatne pravne radnje radi zaštite stručnog rada, ugleda i integriteta ove Ustanove.

Apelujemo na društvenu i medijsku javnost, da pokaže razumijevanje prema svim subjektima uključenim u ovaj postupak, te da se uzdrže od neobjektivnog i neistinitog izvještavanja.” – (KRAJ)

U Konjicu, 22. januara 2024. godine

Slični članci

Back to top button