DruštvoHercegovinaJablanicaKonjicVijesti

SPISAK STUDENTA KOJI SU OSTVARILI PRAVO NA STIPENDIJU ILI SUBVENCIJU SMJEŠTAJA U HNK

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona donijela je Odluku da se svim studentima koji su aplicirali na objavljeni konkurs i ispunili formalno-pravne uslove dodjele stipendije ili subvencije smještaja u studentske domove za akademsku 2023/2024. godinu.

Na osnovu provedene konkursne procedure za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, ove akademske godine pravo na prvu stipendiju ostvarilo 1126 studenata, dok je 41 student ostvario pravo na subvenciju smještaja.

Uključujući ovogodišnje stipendije i subvencije smještaja, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona ukupno stipendira i subvencionira smještaj u studentske domove za oko 2800 studenata.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju ili subvenciju smještaja u studentski dom obavezni su doći na potpisivanje ugovora u zgradu Vlade HNK, na adresi: Stjepana Radića 3, i to u sljedećim terminima, prema predviđenom rasporedu:

  • utorak (23.1.) – od 13:00 do 15:00 sati (Raspored po grupama u nastavku)
  • srijeda (24.1.) – od 9.00 do 15:00 sati (Raspored po grupama u nastavku)
  • četvrtak (25.1.) – od 9:00 do 15:00 sati (Raspored po grupama u nastavku)
  • petak (26.1.) – od 10:00 do 14:00 sati (Raspored po grupama u nastavku)

NAPOMENE:

Studenti su prilikom potpisivanja ugovora obavezni pokazati ličnu kartu.

Ukoliko student nije u mogućnosti prisustvovati potpisivanju ugovora u rasporedom predviđenom terminu, ostavljena je mogućnost dolaska na potpisivanje ugovora u petak 26.1.2024., u periodu od  11:30 – 14:00 sati.

Studenti mogu dati ovlaštenje/opunomoćiti osobu u svrhu potpisivanja ugovora, ukoliko nisu u mogućnosti lično prisustvovati istom u predviđenim terminima. 

Studenti koji uz prijavu nisu dostavili podatke o bankovnom računu, obavezni su iste dostaviti prilikom potpisivanja ugovora.

Studenti koji su potpisali s Ministarstvom ugovor o dodjeli stipendije/subvencije smještaja u studentski dom u nekoj od prethodnih godina, a prijavili su se na ovogodišnji konkurs, nastavljaju primati stipendiju/subvenciju u skladu s ranije potpisanim ugovorom.

Popis aplikanata koji nisu ispunili formalno-pravne uvjete nalazi se u prilogu.

Studenti koji su eventualno zaboravili pristupnu šifru profila istu mogu vratiti pomoću utvrđene procedure i korištene e-mail adrese.

Više informacija možete vidjeti na slijedećem linku: https://www.monkshnk.gov.ba/Obavijest/Pregled/14835

Slični članci

Back to top button