KonjicSportVijesti

Stari Grad i Novo Naselje u finalu Turnira mjesnih zajednica

Odigrane su polufinalne utakmice Turnira mjesnih zajednica u malom fudbalu, koji organizuje Sportska dvorana Konjic, a generalni pokrovitelj je Grad Konjic.

Nakon uzbudljivih utakmica, u prepunoj dvorani u Konjicu, u finale turnira su se plasirale ekipe MZ Novo Naselje i MZ Stari Grad, nakon pobjeda protiv MZ Čelebići i MZ Bijela.

MZ Novo Naselje je odigralo još jednu dobru utakmicu, u kojoj su sa dva gola Ajdina Sultanića i po jednim golom Irisa Mandžuke i Omera Ćosića savladali MZ Čelebići sa 4:1, za poražene jedini gol postigao je Senahid Brkić

Druga utakmica je bila više nego uzbudljiva, MZ Bijela je vodila sa 2:0 golovima Jasmina i Adnana Macića, da bi ekipa MZ Stari Grad napravila nevjerovatan preokret i golovima Haris Demirovića, Tarika Mušinovića i Belmina Špage na kraju slavila rezulatom 3:2.

Rezultati polufinala:

MZ Čelebići – MZ Novo Naselje 1:4

MZ Bijela – MZ Stari Grad 2:3

Finale turnira igra se u nedjelju, kada će pasti odluka da li će MZ Novo Naselje ili MZ Stari Grad osvojiti vrijednu nagradu, 100.000 KM.

U nedjelju 21. januara na finalnoj večeri, raspored je sljedeći:

19:00 sati: MZ Čelebići – MZ Bijela, utakmica za treće mjesto

Revijalna utakmica pionira FK Igman – FK Klis

20:30 sati: MZ Novo Naselje – MZ Stari Grad, utakmica za pobjednika turnira MZ

Nakon finalne utakmice slijedi proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca turnira.

Glavna nagrada turnira je 100.000 KM koju osigurava Grad Konjic. Radi se o sredstvima koja će biti uložena u infrastrukturu pobjedničke mjesne zajednice, na prijedlog MZ i uz saglasnosti od Grada Konjica i nadležne službe.

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button