KonjicSportVijesti

U petak polufinale Turnira mjesnih zajednica, slijede utakmice za 100.000 KM

U petak 19. januara igra se polufinale Turnira mjesnih zajednica Grada Konjica, koji organizuje Sportska dvorana Konjic, a pokrovitelj je Grad Konjic.

U polufinale turnira plasirale su se ekipe MZ Čelebići, MZ Novo Naselje, MZ Bijela i MZ Stari Grad, tako da nas očekuje uzbudljivo polufinale na ovom kvalitetnom i izuzetno posjećenom turniru i utakmice za 100.000 KM, koje obezbjeđuje Grad Konjic.

Interes posjetilaca turnira je premašio sva očekivanja, organizatator USD Konjic je sretan što ljubiteljima ove vrste zabave može ponovo ponuditi sadržaj koji ih interesuje i koji će im ispuniti duge i hladne zimske večeri. Turnir organizovan na ovaj način postaje svojevrsni lokalni brend na što su organizatori posebno ponosni. Adnan Elezović, direktor Ustanove sportska dvorana Konjic je zahvalan generalnom pokrovitelju Gradu Konjicu, koji kontinuirano prati i potpomaže ovaj i slične projekte koji privlače pažnju publike svih generacija.

Polufinalna večer, petak 19. januar od 19:15 sati:

19:15 sati: MZ Čelebići – MZ Novo Naselje

Revijalna utakmica predpionira FK Igman-FK Klis ( 15 min.)

20:30 sati: MZ Bijela – MZ Stari Grad

Finalna večer turnira je u nedjelju 21. januara 2024. godine.

Glavna nagrada turnira je 100.000 KM koju osigurava Grad Konjic. Radi se o sredstvima koja će biti uložena u infrastrukturu pobjedničke mjesne zajednice, na prijedlog MZ i uz saglasnosti od Grada Konjica i nadležne službe.

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button