BiHDruštvoKonjicKulturaVijestiZabavaZanimljivosti

Zimski užici na Bjelašnici: 120 Konjičana u snježnoj avanturi

Danas je na Bjelašnici, u sklopu manifestacije “Zimski grad”, oko 120 djece i mladih iz Konjica uživalo u jednom danu punom zimskih radosti. Izlet, organizovan od Vijeća mladih Grada Konjica i Odreda izviđača Neretva Konjic, pružio im je priliku da se sankaju, probaju prve zavoje na skijama uz pomoć instruktora, kližu se na ledu i uživaju u čistom bjelašničkom zraku.

Puni energije i sretnih lica, djeca i mladi su se prepustili zimskim igrama, dok su instruktori skijanja pomagali onima koji po prvi put stoje na daskama. Za one koji nisu željeli skijati, klizanje na ledu pružilo je idealnu alternativu za aktivno i veselo provedeno vrijeme.

Manifestacija “Zimski grad” Konjica, čiji su organizatori Ustanova Narodni univerzitet, Ustanova Sportska dvorana i Vijeće mladih Grada Konjica, pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, nastoji djeci i mladima u zimskom raspustu pružiti aktivne i zabavne sadržaje. U narednim danima uslijedit će i besplatne aktivnosti plivanja u saradnji sa Olimpijskim bazenom Otoka Sarajevo, tako da će djeca i mladi i dalje moći uživati u aktivnostima i druženju.

Sjećanja na ovaj dan pun zimskih radosti će sigurno dugo ostati u srcima konjičke djece i mladih, kao jedan od najljepših trenutaka zimskog raspusta.

Slični članci

Back to top button