DruštvoJablanicaKulturaVijestiZanimljivosti

Mladi Jablanice uspješno završili MovieQ radionicu: Tri nova facilitatora za Muftijstvo mostarsko

Jablanica, 15. januara 2024. – Članovi Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Jablanica i Muftijstva mostarskog u subotu, 13. januara, uspješno su završili MovieQ radionicu održanu u prostorijama Čaršijske džamije u Jablanici.

Na samom početku radionice učesnike su pozdravili domaćini radionice, Semir-ef.Jahić, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ-e Jablanica, i h.Ekrem-ef.Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ-e Jablanica, koji su im poželjeli uspješan rad.

Radionicu su održali facilitatori Ibrahim-ef.Hodžić, Ajdin-ef.Pindžo i Harun Nuhanović, a za njih je ovo ujedno bila i mentorska radionica nakon uspješno savladanog seminara. Vodio ju je trener mr. Sumedin-ef.Kobilica, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Kroz sesije radionice, mladi su pokazali visoko razumijevanje procesa u nastajanju kritičkog mišljenja, imali su priliku iskazati svoje impresije i želju za češćim održavanjem ovakvih radionica.

MovieQ su radionice razvijene na Cambridge Univerzitetu kao odgovor na potrebu unapređenja kritičkog mišljenja, emocionalne inteligencije i empatije kod mladih u riziku.

Nakon uspješno odrađene mentorske radionice, Muftijstvo mostarsko je bogatije za još tri nova facilitatora za radionice kritičkog mišljenja i medijske pismenosti. Oni će, zajedno sa ranijim facilitatorima, održavati radionice po medžlisima Muftijstva mostarskog.

Cilj ovih radionica jeste da otvore šire vidike mladima kako bi ih zaštitili od raznih ideologija i promovisali razvoj zdrave i kritičke misli.

Slični članci

Back to top button