BiHDruštvoKonjicPolitikaSvijetVijesti

Ministar FMUP-a Ramo Isak: Zastava RS u Konjicu je skinuta, jer je bila provokacija!

Ne provocirajte, zastave RS-a nikada se neće vioriti na objektima u Federaciji BiH

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se nakon poziva da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova procesuira osobe u Federaciji Bosne i Hercegovine nakon dešavanja 09. januara.

„Sve uprave policije u Federaciji Bosne i Hercegovine profesionalno i odgovorno poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se održao visok stepen opšte sigurnosti u entitetu.

U isto vrijeme sramotnim ocjenjujem ponašanje nositelja izvršnih funkcija i vjerskih poglavara u bh. entitetu RS koji su protestovali ispred policijske uprave u Srebrenici nakon što su privedena lica koja su širila međunacionalnu mržnju i zastrašivala povratnike.

Osuđujem bilo kakve napade ili pokušaje zastrašivanja povratnika u oba bh. entiteta i tražit ću od svih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova da takva ponašanja spriječe, odnosno da procesuiraju odgovorna lica ukoliko je došlo do kršenja zakona.

Međutim, osobama koje imaju prijavljeno mjesto prebivališta u bh. entitetu RS i koji me pozivaju da reagujem, bez bilo kakvog pokušaja davanja diplomatskog odgovora, želim da poručim sljedeće: Ne provocirajte. Vaša provokacije nisu dobre došle u Federaciju BiH. Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata i nedjeljiva država i kao takva će i ostati“, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Slični članci

Back to top button