BiHHercegovinaSport

Lana Pudar: “Puno mi znači što ujedinjujem ljude u mojoj zemlji”

Lana Pudar, najuspješnija bosanskohercegovačka sportiskinja, kroz razgovor sa novinarom BHRT-a Adnanom Demićem, osvrnula se na predstojeću godinu u kojoj je očekuje i Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre u Parizu.

Lana je istakla da ove godine Svjetsko prvenstvo dolazi ranije nego inače, upravo zbog Olimpijskih igara, ali da već kreće sa pripremama i da će to prvenstvo biti pravi test obzirom da je to “olimpijada” u malom, imajući u vidu konkurenciju.

Lana je rekla da trenutno najveći problem u njenom trenažnom procesu predstavlja nedostatak bazena a na novinarsko pitanje očekuje li da će bazen u Mostaru uskoro biti završen, naša plivačica je odgovorila:

“Iskreno, ne znam šta više da očekujem jer sam ja očekivala da već budu pri kraju. Dobro je da su radovi krenuli i čim su krenuli to znači da će se i završiti, samo je pitanje dinamike. Nadam se da će biti u toku moje karijere,” – izjavila je.

Na pitanje koliko joj znači podrška cijele javnosti u BiH i simpatije svih građana ove zemlje, Lana kaže:

“To mi zaista jako puno znači. Kad to tako kažete, puno mi je srce. Zaista mi je drago kada vidim koliko ujedinjem ljude, posebno u ovoj našoj državi, kada mi ljudi prilaze na ulici i kažu joj plakala sam…ili gledam svaki nastup….ili kad djeca kažu da sam im uzor.

Stvarno mi mnogo znači i volim da tako utičem na ovu zemlju i ljude” – istakla je Lana Pudar.

Slični članci

Back to top button