BiHDruštvoHercegovinaKonjicKulturaMagazinSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Čarobnost Caffe Intermezza: Emina i Nane, srca puna darivanja i ljudskosti

U raji, Emina i Nane, vlasnici ovog najpopularnijeg kafića, već godinama su sinonim za humanost i brigu za one kojima je najpotrebnija. Godine se nižu, a njihova tradicija plemenitosti – ostaje nepromjenjena. I ove godine, djeca sa posebnim potrebama dočekali su Novu godinu sa osmijehom zahvaljujući njima. Paketići sa puno radosti i ljubavi nisu im samo uljepšali praznike, već su im pokazali da su izuzetni i vrijedni pažnje.

Ali ovog puta, čarolija je izašla korak dalje. Vlasnici Intermezza nisu samo sakupili darove, već su i ustupili ulogu Djeda Mraza jednom od mališana, Nerminu-Memetu. Obučen u crveno odjelo, sa zvonkim ho-ho-ho podjelio je paketiće svojim drugovima i uživao u njihovim zadovoljnim licima i sjajnim očima.

Ovo nije samo poklanjanje darova, već pouka o empatiji i uključivanju. Emina i Nane ne samo da pomažu, već i stvaraju priliku za prijateljstvo i razumijevanje. Oni su dokaz da srce može biti izvor beskrajne dobrote.

U ime svih nas, hvala Caffe & Pizzeria Intermezzo Konjic za čarobni dodir ljudskosti. Vi niste samo darovali paketiće, već ste podarili nadu, radost i lekciju o onome što čini čovjeka.

Neka vas ova plemenitost i dalje vodi, a Vaš Intermezzo uvijek bude mjesto gdje se piju najtopliji napitci i gaje najtoplija osjećanja.

Slični članci

Back to top button