Crna hronikaHercegovinaVijesti

Risovac na Blidinju: Ljubušak pucao iz kalašnjikova, Posušak udario policajca

Prvojanuarska zabava uz muziku u mjestu Risovac, na Blidinju, kako saznaje portal “Avaza”, nije prošla bez incidenata i policijske intervencije, i to dva puta. Jedna osoba kod koje je pronađeno oružje je uhapšena, a druga, koja je udarila policajca je u bjekstvu.

Tako su pripadnici Policijske stanice Jablanica i Policijske uprave Konjic, jutros, sat i 20 minuta nakon ponoći, zbog izazivanja opće opasnosti slobode lišili I.B. (25) iz Ljubuškog, potvrđeno nam je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je rečeno, policijski službenik iz PS Jablanica je u 23:15 sati prijavio da je čuo dva rafala u neposrednoj blizini šatora u kojem se održavala muzička večer, a nakon obilaska je u automobilu Nissan u vlasništvu I.B. uočio automatsku pušku „kalašnjikov“.

U blizini vozila su pronađene i čahure. Na lice mjesta upućene su policijske ekipe, a o svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac. Ubrzo je pronađen vlasnik vozila I.B. koji je uhapšen, a više informacija bit će poznato naknadno.

Nekoliko sati kasnije, u 4:45 sati, dvije osobe su narušavale javni red i mir, zbog čega je intervenirala policijska patrola. U trenutku kada su policajci do službenog vozila dovodili jednog od aktera, S.R. (35) iz Posušja, on je šakom u glavu udario jednog policijskog službenika, nakon čega je pobjegao u nepoznatom smjeru.

avaz.ba

Slični članci

Back to top button