BiHDruštvoHercegovinaKulturaTurizamVijestiZabava

Mostar se priprema za doček Nove godine uz Željka Joksimovića

U najvećem gradu na Neretvi u toku su završni radovi na lokaciji uz Šetalište gdje će biti održan novogodišnji koncert. Mostarce i njihove brojne goste, iz cijelog regiona će, kako je to poznato, u Novu godinu uvesti Željko Joksimović, regionalna zvijezda.

Kako smo se uvjerili na licu mjesta, trenutno se obavljaju tehnički poslovi na postavljanju pozornice na kojoj će biti održan novogodišnji program, odnosno, montaža i postavljanje konstrukcije.

Uređenje lokacije

Također, paralelno se izvode radovi na uređenju same lokacije, kako bi sve bilo spremno za sutrašnju generalnu probu, kako su nam to potvrdili i članovi Organizacijskog tima za doček Nove godine Grada Mostara.

Inače, sutrašnji program počinje tačno u podne dječijom Novom godinom, a najmlađe Mostarce očekuju zanimljivi sadržaji. Ispraćaj stare godine će krenuti u 20 sati, kada će atmosferu početi zagrijavati DJ Mayer.

U nastavku najluđe noći posjetioce će repertoarom sastavljenim od najvećih hitova zabavljati mlada i sve popularnija pjevačica Antoniette Čerkez.

Joksimović, koji je u poslijepodnevnim satima doputovao u Mostar, uoči novogodišnjeg koncerta je poručio da će njegovu novu pjesmu „1000 žena“ koju je objavio nakon trogodišnje pauze, upravo, publika u Mostaru prva čuti uživo.

Mali novogodišnji poklon

– 1000 žena je naš mali novogodišnji poklon. Cijeli moj bend, kao i ja lično i moja porodica, dolazimo u vaš grad puni divne energije, koju želimo podijeliti sa svima koji će nam se pridružiti. Svaki naš koncert je jedna mala lična magija koju čuvamo do sljedećeg susreta. Obećavam da će tako biti i sada – kazao je Joksimović uoči novogodišnjeg nastupa.

Inače, prema dosadašnjim procjenama u Mostaru se očekuje više od 20.000 posjetilaca. Smještajni kapaciteti su odavno popunjeni, a više detalja o svemu bit će poznato na sutrašnjoj pres-konferenciji.

avaz.ba

Slični članci

Back to top button