BiHHercegovinaSport

Lana Pudar: Olimpijska medalja je moj san, znam da niko u BiH “ne diše” kada plivam, hvala za podršku

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar bit će glavna uzdanica Bosne i Hercegovine na predstojećim Olimpijskim igrama koje se naljeto održavaju u Parizu.

Iza mostarske sirene je još jedna uspješna godina zbog koje je ona zadovoljna. Sada je postala i brend ambasador Raiffeisen banke, još jednog kolektiva koji je stao iza bisera bh. sporta.

Na dobrom putu

– Ova godina je prošla u najboljem redu, bilo je mnogo nastupa, medalja i dobrih rezultata. To mi je znak da smo na dobrom putu i da samo treba nastaviti ovako raditi jer nam kreće još teži period, pripreme za Olimpijske igre. 

Mislim da smo na dobrom putu i da se možemo nadati dobrom rezultatu – rekla je Pudar.

Upitana šta bi za nju značila olimpijska medalja, Pudar odgovara:

Ogromna stvar

– To bi bila ogromna stvar i za mene i za cijelu državu. To je nešto za šta radim i to je nešto što svaki sportista sanja.

Prvo sami nastup na Olimpijskim igrama, čast je naći se na takvom mjestu, a onda i osvojiti odličje. Bilo bi to ostvarenje mojih snova i ogromna stvar za BiH.

Cijela Bosna i Hercegovina doslovno stane i “ne diše” kada pliva fenomenalna Mostarka.

– Znam, zaista osjetim tu ogromnu podršku ljudi i ljubav koju mi šalju. Hvala im na tome i nadam se da će tako biti i u narednom periodu – poručila je Lana Pudar za portal “Avaza”.

Slični članci

Back to top button