Sport

Ćeman i Denković u timu 18. kola Premijer lige BiH

Redakcija portala Sport Centar odabrala je tim 18. kola. Ovaj put odlučili smo se za formaciju 3-5-2. U posljednjem kolu jesenjeg dijela Premijer lige BiH Borac je nastavio niz pobjeda, Zrinjski je u derbiju bio bolji od Sarajeva, dok se Željezničar porazom u Gabeli doveo u opasnu zonu.

U timu kola su dva igrača Igmana, golman Aldin Ćeman, i strijelac gola za tim iz Konjica, Stefan Denković kojem je ovo već treći put u prvom dijelu sezone da se nađe u timu kola Premijer lige BiH.

Aldin Ćeman (Igman)

Izabranici Edisa Mulalića osvojili su bod na teškom gostovanju kod Veleža. Bilo je 1:1. Definitivno, jedan od najzaslužnijih za ovakav ishod je čuvar mreže Igmana – Aldin Ćeman. Briljirao je u prvom poluvremenu gdje je zaustavio sve pokušaje Rođenih. Sjajnim intervencijama podigao je samopouzdanje odbrambenih igrača gostiju koji su bili na visini zadatka. Ipak, kapitulirao je u finišu meča kada ga je savladao Hrkać. No, zaslužuje visoku ocjenu za nastup u ovom okršaju.

Ante Hrkać (Velež)

Bez dvojbe, jedan od najboljih igrača tokom cijele sezone. U dvoboju sa Igmanom, kao što smo već spomenuli, pogodio je mrežu i donio bod Mostarcima. Sjajan u zračnim dvobojima, ali isto tako izvanredan i u onim na zemlji. Jedan detalj posebno je bio interesantan u ovoj utakmici, a desio se u drugom poluvremenu. Mirsad Ramić koji je ušao u igru u 57. minuti bio je u jednoj sjajnoj prilici iz kontranapada. Premda je bio bliži lopti dva metra, sa lakoćom ga je Hrkać stigao, prestigao i otklonio opasnost. Sve u svemu, Hrkać zaslužuje sve pohvale za svoje izvedbe.

Predrag Ristanović (Zvijezda 09)

Stoper Zvijezde 09 odigrao je vrlo dobar meč protiv Širokog Brijega. Njegov tim slavio je sa visokih 3:0, a Ristanović je u 28. minuti pogodio za 1:0. U nastavku su njegovi saigrači postigli još dva pogotka. Ristanović je sjajno komandovao odbranom Zvijezde 09 i otklonio je sve potencijalne opasnosti tima sa Pecare. Za njega nema izgubljene lopte, igra do krajnjih granica svojih mogućnosti.

Matej Senić (Zrinjski)

U derbiju 18. kola Zrinjski je, iako umoran od evropskih utakmica, bez većih problema savladao Sarajevo rezultatom 2:0. Matej Senić je vrlo dobro obavio defenzivne zadatke i lako je izlazio kao pobjednik sa igračima Bordo tima. Borben, ratoboran, hrabar. Iako je imao promijenjivu formu, u finišu sezone je bio odličan. Zamijenjen je u 86. minuti kada je u igru ušao Čanađija.

Novica Maksimović (Zvijezda 09)

Kapiten Zvijezde 09 Novica Maksimović odigrao je kapitenski u dvoboju sa Širokim Brijegom. Kao što smo već rekli gosti sa Pecare su deklasirani sa 3:0, a treći pogodak je postigao upravo – Maksimović u 85. minuti.  Tokom cijelog meča sjajno je držao sredinu terena. Razigravao, bodrio i motivisao saigrače. Inače, Maksimović je izuzetno opasan iz prekida i gotove sve sloodne udarce on izvodi.

Antonio Ivančić (Zrinjski)

Veznjak Plemića u derbiju protiv tima sa Koševa ponovo je bio jedan od najboljih u veznom redu aktuelnih pravaka. Čvrsta karika u igri Zrinjskog, igrač je od zadatka. Definitivno je njegova uloga u timu izuzeztno važna. Smiruje igru i diktira tempo. Dakako, i u proljetnom dijelu sezone Ivančić bi trebao biti važan nogometaš Mostaraca koji će težiti da stignu Borac na prvom mjestu.

Stefan Denković (Igman)

Denković je doveo Igman u vodstvo već u 3. minuti. Sjajno se snašao nakon kornera i matirao Hadžikića. No, tokom cijele sezone igra dobro. Postigao je neke od najvažnijih pogodaka Igmana. Kao krilni igrač često probija stranu, ali nije mu starno ni prodiranje u srediinu igrališta. Izuzetno važna karika u igri Igmana.

Jakov Blagaić (Borac)

Kada igra dobro Blagaić, igra dobor i Borac. Tako je bilo i u ovom kolu. Aktuelni lider slavio je u Posušju protiv istoimene ekipe rezultatom 2:0. Definitivno, Blagaić je dirigent igre tima iz Banja Luke. Zaustavlja protivničke i pokreće napada svog tima. Sve po potrebi. U saradnji sa ostalim saigračima iz veznog reda i napada – odlično sarađuje. Cijelu sezoni bio vrlo dobar.

Alen Jurilj (Borac)

Pogodio je na Mokrom Docu u 5. minuti za 0:1. Prodorno krilo koje u svakom trenutku brzinom može nainijeti štetu protivničkoj podbrani. Zavidnih je trkačkih sposobnosti. Svojim radom i zalaganjam u jakoj konkurenciji nametnuo se prvom šefu struke Vinku Marinoviću. U skoro svim utakmicama Borca počinjao je u udarnoj postavi.

Đorđe Pantelić (Tuzla City)

Nevjerovatnu partiju pružio je napadač Tuzla Cityja Đorđe Pantelić. Postigao je hat-trick u okršaju njegovog tima protiv Sloge Meridian. Bilo je 3:0, a Pantelić je pogađao u 8., 11., i 79. minuti. Napadač kojeg krasi brzina i vrlo dobre realizatorske sposobnosti. Dobar tehničar, a najveća vrlina mu je izvrstan udarac.

Nemanja Bilbija (Zrinjski)

Nemanja Bilbija opet je postigao gol protiv bivšeg kluba – Sarajeva. Kao što smo već spomenuli Plemići su slavili 2:0, a prvi pogodak u 40. minuti djelo je Bilbije. Često pogađa mrežu Bordo tima, a naročito u Mostaru. Trenutno je prvi topnik lige sa 15 postignutih pogodaka. Bez dvojbe, u ovom momentu i najbolji igrača Premijer lige BiH.

Slični članci

Back to top button