BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Anel Hebibović, kapiten premijerligaša Igmana: Mogli smo imati više bodova, nadam se da ćemo na proljeće biti pravi

Fudbaleri FK Igmana iz Konjica su u okviru 18. kola posljednjeg u prvom dijelu prvenstva gostovali u Vrapčićima gdje su se sastali a domaćinom Veležom.

Fudbaleri Igmana su već u trećoj minuti stekli prednost preko Denkovića, 0:1, da bi pred kraj utakmice fudbaleri Veleža izjedničili na 1:1.

Naš sagovornik je kapiten konjičkog premijerliša, Anel Hebibovć, koji je prošao omladinske selekcije FK Igmana, 2008/2009, igrao je za NK GOŠK Gabela, potom slijedi povratak u matični klub FK Igman 2010. do 2012. godine.

Od 2012. godine do 2015. je nastupao za FK Velež Mostar, od 2015. do 2022. godine igrao je za FK Sarajevo. Nastupao je i za Olimpik, od 2022. godine ponovo je u matičnom klubu FK Igman Konjic.

Nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva u Premijer ligi BiH, obratili smo se kapitenu FK Igmana, Anelu Hebiboviću.

-Recite nam kakve su Vaše impresije nakon završenog jesenjeg dijela prvenstva Premijer lige BiH, a posebno poslije remija s Veležom u Mostaru?

„ Mislim da smo mogli osvojiti više bodova, neke utakmice nismo bili na nivou, neke nas je poslužila sreća, a na nekima nije, ali to je fudbal, zato i jeste zanimljiv. Utakmica s Veležom nam je pokazala da se možemo nositi sa svima, Velež po meni igra trenutno najbolji fudbal, nadigrao nas tu utakmicu, naša borbenost i zalaganje nam je donijelo bod na neugodnom terenu za svaki klub”, riječi su kapitena Igmana Anela Hebibovića.

-Vaše očekivanja za odlučujući dio sezone u eliti bh fudbala.

„Što se tiče drugog dijela prvenstva, nadam se da ćemo biti pravi, ostvariti cilj, a to je opstanak u ligi, moramo svaku utakmicu biti na nivou i skoncentrisani, jedino tako možemo uspjeti, kazao je Anel Hebibović, kapiten FK Igmana Konjic.

Ismet Nimanović

Slični članci

Back to top button