DruštvoKonjicVijesti

Građani Konjica izrazili podršku narodu Palestine

Jučer je u Konjicu održano mirno okupljanje u znak podrške narodu Palestine. Okupljanje je organizirano na inicijativu Gradskog vijeća Konjica, a uz podršku Grada Konjica i Narodnog univerziteta Konjic.

Učenik Prve osnovne škole Konjic, Erol Begić izveo je pjesmu “Čuješ li svijete”, koja govori o želji za mirom i prestankom rata.

Okupljenima su se obratili Benjamin Mušinović, direktor Narodnog univerziteta Konjic, u ime građana Konjica, književnik Esad Bajić, dijete šehida, i ambasador Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeq Namoora.

Bajić je podsjetio na sličnost iskustva Bosne i Hercegovine i Palestine u borbi za slobodu i samoopredjeljenje, a Namoora je izrazio duboku zahvalnost za podršku narodu Palestine.

Među prisutnima su bili predstavnici Grada Konjica na čelu s gradonačelnikom Osmanom Ćatićem, građani Konjica te predstavnici obrazovnih, kulturnih i sportskih institucija.

Grad Konjic je, u znak podrške palestinskom narodu, iz svog budžeta za 2023. godinu izdvojio 100.000 KM.

Solidarnost Konjičana s Palestinom

U znak solidarnosti s palestinskim narodom, građani Konjica su na Trgu državnosti Alija Izetbegović prikupili 2274,20 KM i 40 Eura za pomoć. Iznos će biti uplaćen na namjenski račun za podršku Palestini.

Akcija prikupljanja pomoći, koju organizuje humanitarna organizacija Merhamet, traje do 16. januara, te poziva sve građane da se pridruže i pruže svoj doprinos.

Kako pomoći narodu Palestine?

  • Donirajte novčana sredstva na humanitarni broj 17061 ili na žiro račun Merhameta RO Mostar, ASA Banka: 134-673-100-701-9984.
  • Uplatite donaciju u Merhametove kase u Bingu, Unicredit banci ili u poslovnici Bh pošte u Konjicu.
  • Podjelite informaciju o akciji prikupljanja pomoći sa prijateljima i porodicom.

Svaka pomoć, bez obzira na iznos, znači mnogo za palestinski narod u ovim teškim vremenima.

Slični članci

Back to top button