BiHDruštvoHercegovinaKulturaVijestiZabava

Mostar konačno izabrao lokaciju za doček Nove godine, bit će organizovan uz gradsko šetalište

Nakon burnih političkih prepucavanja oko lokacije za najluđu noć u godini, Mostar je konačno odlučio da će se doček nove 2024. godine, u koju će Mostarce i njihove goste uvesti Željko Joksimović, održati uz gradsko šetalište gdje će biti sagrađena velika pozornica.

Organizatori navode kako će tradicionalno, novogodišnji program u Mostaru započeti tačno u podne, dječjom Novom godinom u kojoj će najmlađe Mostarce i njihove goste zabaviti Lola klaunovi i mađioničar Stefano, a vrhunac zabave za najmlađe bit će novogodišnja predstava sa Djedom Mrazom koju će izvesti Pozorište lutaka Mostar.

“Ispraćaj stare godine i najbolja zabava u državi krenut će već od ranih večernjih sati uz dobru glazbu kojom će atmosferu zagrijavati DJ Majerski”, navode iz Gradske uprave Mostara.

U nastavku najluđe noći posjetioce će domaćim i stranim hitovima zabavljati mlada i sve popularnija hercegovačka pjevačica Antoniette Čerkez.

“Zvijezda novogodišnje večeri Željko Joksimović svojim najvećim hitovima uvesti će Mostarce i njihove goste u 2024. godinu. Ne sumnjamo kako će novogodišnji program svojim repertoarom zadovoljiti sve ukuse i generacije i prisutnima učiniti noć nezaboravnom”, ističu organizatori.

Organizacijski tim Nove godine Grada Mostara uz zahvalu sponzorima ove novogodišnje priče u najvećem hercegovačkom gradu, ističu da će osim muzičko-produkcijskog spektakla, ovo biti i turistički događaj, koji će u Hercegovinu privući brojne goste iz BIH i okolnih država.

Ističu da je Mostar ove godine jedna od najpoželjnijih destinacija regije za novogodišnji provod zbog kojeg se u Mostaru i okolnim gradovima, već odavno traži “krevet više”.

“Ovogodišnji doček potvrđuje status najpoželjnije destinacije kojoj Mostar teži protekle tri godine”, poručio je organizacijski tim dočeka Nove godine u Mostaru.

Na tradicionalnoj reprizi dočeka Nove godine, kako su dodali, već 1.januara 2024. Mostarci i njihovi gosti će imati priliku uživati u dva koncerta, grupi Gabrijel te zvijezde večeri Ivu Jurića.

Podsjetimo da prvo za doček Nove godine planirana lokacija između Hrvatskog narodnog kazališta koje je u izgradnji i zgrade Vlade Federacije BiH, ali je to izazvalo oštre reakcije i bojkot predstavnika bošnjačke političke scene u Mostaru, jer kako su naveli, radi se o bivšem Lakišića haremu.

Nakon toga su osvanuli plakati na gradskim ulicama, a predstavnici vlasti su se oglasili kako se od tog lokaliteta odustalo, te da se traži nova lokacija koja će biti prihvatljiva svim građanima. Valja napomenuti i da je inače navedeni lokalitet već izazvao niz političkih previranja, te je izgradnja Hrvatskog narodnog kazališta iz bošnjačkog političkog korpusa osporavana u više navrata.

Zbog toga je Islamska zajednica u Mostaru organizovala i niz protesta, koji su obustavljeni nakon sastanka koji su održali muftija mostarski Salema ef. Dedović i gradonačelnik Mario Kordić, te je izgradnja navedenog objekta nesmetano nastavljena.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button