Crna hronikaDruštvoHercegovinaVijesti

SAZNAJU SE NOVI DETALJI NESREĆE U ČAPLJINI: POLICIJA PRIZNALA DA JE SAKRILA JEDNU OSOBU!

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona “priznao” je kako je iz saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, koja se dogodila 26. novembra kraj Čapljine, izostavio jednog učesnika.

26. novembra u 6:35 sati na magistralnoj cesti M-6 u mjestu Modrič dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradala I.M. (2006.).

Policija je danas, 11 dana nakon nesreće, na više upita portala Bljesak.info koji je prenio ovaj događaj, dostavila nove informacije.

  • Dolaskom uviđajne ekipe PS za Sigurnost prometa javili su OP Centar da je jedna osoba smrtno stradala a jedna zadobila lakše tjelesne povrede. Ta je informacija distribuirana u javnost. Po okončanju uviđajnih radnji, u Sažetku dnevnih događanja-Biltenu je evidentirano da su u vozilu bile osobe vozač A.J. (2001.) lakše tjelesne povrede, I.M. (2006.) smrtno stradala i I.R. (2003.) bez ozljeda. Za vrijeme obavljanja uviđajnih radnja policijski službenici su na mjestu događanja zatekli samo stradalu osobu I.M., osobe A.J. i I.R. – tvrdi policija navodeći kako su A.J. i I.R., za kojeg navode kako nije imao povreda, kolima hitne pomoći prebačeni su SKB Mostar.

Naveli su kako četvrta osoba nije evidentirana kao suputnik u automobilu jer nije imala nikakvih povreda, ali je evidentiran drugi mladić koji također nije imao nikakvih povreda.

Zbunjujuće je i to što je prvotno u informaciji policije navedeno da su se u automobilu “uz smrtno stradalu nalazili A.J. (2001.) kao vozač i I.R. (2003.) kao suvozač, zadobivši pritom, jedan lakše, a drugi teže tjelesne povrede”.

Tražio da ga ne spominju

U novom odgovoru na upit portala Bljesak.info naveli su i kako su “u popodnevnim satima spomenutog datuma (26. novembara op.a.) vozač A.J. i suputnik I.R. u PU Čapljina izjavili da je s njima u vozilu bila i četvrta osoba J.Š. koji nije imao nikakvih povreda.

J.Š. je tražio od vozača i A.J. i putnika I.R. da ga ne spominju da se nalazio u vozilu radi “uvjetne osude, koju je imao”.

  • Kako J.Š. nije imao nikakvih povreda u PU Čapljina nije ga evidentirala u Bilten dnevnih događanja od 26.11.2023. godine- navodi policija.

I dok je dežurni tužitelj Tužiteljstva HNK-a odmah evidentirao četiri osobe, policija je dan poslije ponovno tvrdila da se radi o tri osobe, a tek nakon više upita portala Bljesak.info o neslaganju informacija o nesreći s podacima iz tužiteljstva, priznala kako je ipak jedna osoba izostavljena.

Policija sada tvrdi da je “putnik J.Š. evidentiran u svim spisima vezano za nezgodu” i da će biti “saslušan na sve okolnosti vezane za nezgodu”.

Kako piše hercegovački portal, neslužbeno su doznali kako je izostavljeni J.Š. sin čapljinskog policajca. Nakon saobraćajne nesreće, za koju se doznalo u kasnim popodnevnim satima iako je dogodila rano ujutro, za Bljesak.info su iz Operativnog centra MUP-a HNK-a kazali da su se u vozilu, uz smrtno stradalu djevojku, nalazile dvije osobe, dok je glasnogovornik MUP-a tada rekao kako se u vozilu, uz stradalu djevojku, nalazila samo jedna osoba navodeći kako je takvu informaciju dobio iz PU Čapljina.

(Bljesak.info)

Slični članci

Back to top button