DruštvoKonjicKulturaVijesti

Učenici i profesori Srednje škole Konjic zadovoljni obilježavanjem Dan državnosti BIH

Učenici i profesori Srednje škole Konjic obilježili su 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine, nizom aktivnosti.

Na početku dana, učenici i profesori su prisustvovali svečanoj ceremoniji u organizaciji Grada Konjica. Na ceremoniji je upriličen počasni defile učenika od Kamene ćuprije do prostorija Narodnog univerziteta. Nakon defilea, učenici su izveli prigodni program pod nazivom “Porukama mira gradimo mostove, slavimo život, širimo ljubav”.

U programu su učestvovali učenici Faris Muhibić, Ajdin Sultić, Benjamin Mujak, Harun Hebibović i učenice Amina Gakić i Iman Vrtić. Recitirali su pjesme i monologe koji su govorili o važnosti mira, ljubavi i jedinstva u Bosni i Hercegovini.

Osim toga, učenici Srednje škole Konjic su učestvovali i na literarnom i likovnom konkursu povodom Dana državnosti.

Na literarnom konkursu, pod mentorstvom profesorica Azre Masleša i Amele Macić, najbolje radove su napisale učenice:

  • Elma Omerović, učenica trećeg razreda opće gimnazije
  • Lejla Hodžić, učenica prvog razreda matematičko-informatičke gimnazije

Na likovnom konkursu – tema: “Bosno i Hercegovino, za mene ti najljepša si” svojim talentom i samostalnim radom predstavljala je svoju školu i vrijednu nagradu osvojila:

  • Selma Grlica, učenica prvog razreda medicinske škole

Svi učenici i profesori Srednje škole Konjic su izrazili zadovoljstvo što su mogli da na ovaj način obilježe Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Slični članci

Back to top button