BiHVijesti

Prvi ovosezonski snijeg zabijelio Sarajevo, niske temperature ostaju tokom cijelog dana

Iako se već bliži kraj novembra, tokom prethodne noći prvi ovosezonski bijeli pokrivač prekrio je Sarajevo, tek toliko da najavi pravu zimu.

Tanki sloj snijega jutros je prekrio zelene površine, trotoare, krovove i automobile. Na cestama gotovo da ga i nema pa se saobraćaj odvija bez većih poteškoća iako se vozači upozoravaju da koriste zimsku opremu na vozilima i budu pažljivi zbog klizavih cesta.

Jutros u 7 sati u glavnom gradu BiH izmjerena su 4 stepena celzija, a tokom dana temperatura neće rasti značajnije od toga.

Tokom dana u većem dijelu BiH očekuje se oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama susnježica ili snijeg. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Sutra (četvrtak) se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno slaba kiša u Bosni. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 15 °C.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša širom zemlje. U područjima iznad 1.000 m očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 9 do 15 °C.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button