BiHCrna hronikaDruštvo

NE PRESTAJE Edin Tule, koji je prijetio supruzi da će je silovati i baciti pod voz, tvrdi da je sve bio eksperiment: Niko mu nije povjerovao

Samoprozvani teolog i psiholog Edin Tule iz Sarajeva danima je na društvenim mrežama prijetio supruzi Aidi, tvrdio da je drži vezanu, da je planira silovati i baciti pod voz, prijetio i funkcionerima NIP-a, a nakon što se kompletna javnost digla on je napisao da je to bio samo jedan “eksperiment”.

No, niko mu nije povjerovao.

– Ono čemu ste jučer svjedočili bio je precizno dizajniran društveni eksperiment s ciljem utvrđivanja spremnosti naših institucija i ustanova, crkava, džamija, sinagoga i dobronamjernih ljudi da priteknu u pomoć dami u nevolji. Htio sam izmjeriti nivo kolektivnog džentlmenstva prvenstveno Sarajevskog kantona, pa cijele bh. države, odnosno Balkana. U pripremi je moja knjiga “Agilna preventiva femicida i opšteg nasilja u društvu” koja tretira ranjive kategorije društva i mjeri brzinu reakcije nadležnih institucija kada potencijalna žrtva nasilja kontaktira za pomoć. Cijeli eksperiment je bilo moje maslo. Aida i djeca su jučer cijeli dan bili u Sarajevu u kući u toplom, pili čaj od hibiskusa, slušali instrumental iz filma Gospodar prstenova, neko je radio sklekove neko plank, beznadežno čekajući kada će državni organi zakucati na njihova vrata – naveo je Tule.

avaz.ba

Slični članci

Back to top button