BiHDruštvoKonjicPolitikaVijestiZanimljivosti

Obnova škola i otvaranje školskih igrališta u Konjicu uoči Dana državnosti BiH

Grad Konjic priprema se za svečano otvaranje obnovljenih škola i školskih igrališta uoči Dana Državnosti Bosne i Hercegovine. Program započinje u četvrtak, 23. novembra s otvaranjem obnovljene škole u Ribićima u 10 sati, nakon čega slijede otvaranja školskog igrališta u Čelebićima u 10:45 te područne škole Podorašac u 12:30.

Defile učenika i dodjela nagrada uoči Dana državnosti

U petak, 24. novembra, Grad Konjic organizuje obilazak spomen obilježja i polaganje cvijeća, kao i defile učenika osnovnih i srednjih škola koji će započeti na Staroj kamenoj ćupriji i završiti u Kino sali Narodnog univerziteta Konjic. Nakon defilea, u 10:30 sati slijedi zajednički program učenika te dodjela nagrada za najuspješnije literarne i likovne radove. U 11:30, bit će otvorena izložba likovnih radova učenika u Galeriji Narodnog univerziteta Konjic.

Dan državnosti BiH: Polaganje cvijeća i cvečano otvaranje Gradskog stadiona

Subota, 25. novembra, rezervisana je za obilazak spomen-obilježja i polaganje cvijeća po mjesnim zajednicama grada Konjica, dok će nedjelja, 26. novembra, donijeti svečano otvaranje obnovljenog Gradskog stadiona u 12:30 sati.

Slični članci

Back to top button