KonjicSportVijesti

Futsaleri Konjica i Čapljine remizirali u 3.kolu Prve lige

U Sportskoj dvorani Konjic u okviru 3.kola Prve futsal lige FBiH ekipe Konjica i Čapljine odigrali su neriješeno 5:5.

Dva gola za Konjic postigao je Seid Omerović, po jedan gol postigli su Maid Graho, Mirza Badžak i Tarik Mušinović. U rezultatski neizvjesnoj utakmici, Konjičani su nakon prvog poluvremena vodili sa 3:1, u drugom poluvremenu domaći su svoje vodstvo povećali na 5:2, ali gosti iz Čapljine nisu se predavali, igrali su sa igračem viška u polju, iako su pet minuta prije kraja gubili sa tri razlike, uspjeli su u zadnjim sekundama meča poravnati na 5:5, što je bio krajnji rezultat utakmice.

Tako je Konjic nakon što je propustio pobjedu protiv Rame, isto uradio i protiv Čapljine, pa tako nakon tri odigrana kola na kontu ima dva osvojena boda.

FK Konjic je i u narednom 4.kolu Prve futsal lige FBiH, grupa jug domaćin, ovaj put ekipi HFC Zrinjski.

FK Konjic – MNK Čapljina 5:5

Strijelci: Seid Omerović 2, Maid Graho, Mirza Badžak, Tarik Mušinović za Konjic, Perica Jurić 2, Domagoj Stanković 2, Nikola Arar za Čapljinu.

FK Konjic: Dino Kovačević, Jasmin Macić, Maid Graho, Tarik Mušinović, Seid Omerović, Faris Macić, Benjamin Mujak, Adnan Macić, Haris Pervan, Mirza Badžak, Ajdin Sultanić, Rijad Macić, Benjamin Begeta, Emir Mustafić. Treneri: Vedad Šabanović i Senad Dizdarević.

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button