BiHCrna hronikaHercegovinaJablanicaKonjicVijesti

JABLANICA Policajac napadnut u Djevoru, četvorica privedena

Sinoć je u mjestu Djevor, općina Jablanica, policajac K.I. iz PS Jablanica napadnut dok je zajedno sa kolegicom intervenisao zbog narušavanja javnog reda i mira. Napadač I.E. (1962.) iskoristio je gužvu u društvenim prostorijama i svojom glavom direktno udario policajca u predjelu glave. Nakon naguravanja sa nekoliko muških osoba, patrola policije uspjela je napadača staviti pod kontrolu i dovesti u PS Jablanica. Tamo je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi napadača, koji je odmah lišen slobode.

Istu noć, komandir PS Jablanica Almir Karkelja i njegov zamjenik Ivica Kolakušić, zajedno sa kolegama, priveli su još četvoricu muškaraca koji su sudjelovali u napadu na policajca. Č.A. (1982.), Č.H. (1968), I.S. (1966.) i B.R. (1977.) svi lišeni slobode i nad njima se vrši kriminalistička obrada.

Policajaci su svakodnevno izloženi opasnostima, a napadi na njih su posebno teški i nedopustivi. U ovom slučaju, policajac K.I. je napadnut dok je obavljao svoj posao, a napadač je bio u alkoholiziranom stanju. Zahvaljujući spremnosti policije, napadač je brzo stavljen pod kontrolu i priveden.

Ovaj slučaj svjedoči o tome koliko je posao policajca opasan i rizičan. Policajci su dužni zaštititi građane, ali su i sami izloženi opasnosti. Upravo zbog toga je važno da građani poštuju policiju i da se ne upuštaju u napade na policajce.

Slični članci

Back to top button