DruštvoHercegovinaKulturaMagazinVijesti

Ronioci iz Mostara glumit će u predstavi za djecu kako bi ukazali na važnost očuvanja Neretve

Predstava “Eko patrola i ribica Mimy” režisera Ilije Pujića, bit će odigrana u četvrtak 16. novembra u 18 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar, u sklopu projekta Ekološko edukativne akcije “Svi za našu Neretvu”.

Originalnost ove predstave je u činjenici da je ovo prva pozorišna izvedba ronioca glumaca-amatera koji na šaljiv i poučan način spajaju ekologiju i kulturu, navodi se u najavi.

Predstava se održava u sklopu projekta “Mostar – Prostori koji pokreću” kojeg implementira People In Need s lokalnim partnerima, a koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

“Ovim projektom želimo osvijestiti i zaštiti biser hercegovačkog kraja na način da prezentiramo podvodni svijet koji se nalazi ispod rijeke Neretve. Kako ronioci čiste rijeke? Kako se vadi smeće i na koji način?”, saopćili su organizatori, te napomenuli da su sve to pitanja na koja će biti odgovoreno na ovoj predstavi za djecu.

Predstava pod nazivom “Eko patrola i ribica Mimy” nastala je pod budnim okom redatelja Ilije Pujić, a u potpunosti organizirana sa roniocima ronilačkog kluba Mostar koji glume u predstavi, navodi se u saopćenju.

Organizatori su pozvali svoje mlade sugrađane u uzrastu od devet do jedanaest godina da svojim prisustvom pomognu u zajedničkom očuvanju i zaštiti rijeke Neretve.

Fena

Slični članci

Back to top button